Guus, grijze roodstaartpapegaai

Ach, die lieve Guus, hij is weer terug bij ons. En wat went hij weer snel aan zijn vertrouwde opvangplekje, wat is het toch een lieve jongen!

Grijsje Guus, die wij in november 2022 opnamen als Truus (…. 🙂 ), had toen een akelige tijd achter de rug. Hij zat door ziekte van zijn toenmalige eigenaar, alleen op een donkere zolder in een leeg huis. Gelukkig konden we hem toen héél snel ophalen! Dit schreven we toen over hem: https://vrolijkepapegaai.nl/wp-admin/post.php?post=2633&action=edit&classic-editor .  Guus, die dus 30 jaar lang bekend had gestaan als Truus, kwam bij ons in de opvang en genoot daar intens van. Wat een lieve, leerbare grijze man.

Een klein jaar geleden werd hij geadopteerd. Dat leek, dankzij goede begeleiding, eerst goed te gaan. Maar helaas bleken de lichamelijke beperkingen van het adoptiegezin toch te ernstig om goed voor Guus te kunnen zorgen.  Dus, eigenlijk weer een noodkreet, hij moest terug want de verzorging liet veel te wensen over. En gelukkig, we konden hem alweer binnen 2 dagen terughalen. Hij kwam op zijn bekende opvangplekje en geniet weer net zo intens als de eerste keer.

Toen hij kwam was hij wat schrikkerig van allerlei dingen, maar dat is inmiddels al lang weer over. Opstappen op stok en hand geen enkel probleem. smullen van pellets en van chop met plezier, gezellig maar onverstaanbaar zitten te brabbelen een paar keer per dag, slopen van papier en takjes yessss, gewend aan honden, katten en kippen, prima met andere papegaaien die hij leuk vindt, kortom een heel erg makkelijke, lieve, zelfzekere, mooie man.

Lieve Guus, we zijn blij dat het weer zo ontzettend goed met je gaat en dat je weer helemaal je lieve zelfje bent geworden. Want jij geniet intens, maar wij genieten intens van jou, knappe vent!