Greeny, edelpapegaai (logeert)

Een logischer naam is er eigenlijk bijna niet: Greeny voor een edelpapegaaiman ;-). Deze mooie man is sinds kort bij ons in de opvang. Hij is op 1 januari 2013 uit het ei gekropen.

Greeny is een nieuwsgierige en ondernemende edelman, die gelukkig hiervoor veel liefde heeft ontvangen van zijn gezin. Greeny heeft jaren in een gezin gewoond met pleegkinderen en is dus veel gewend, kinderen, honden en drukte. Gezellig.

Greeny was vanaf het begin, op weg naar zijn opvangplekje, al geluidjes aan het maken. Hij zat ook al gelijk op de bank erbij bij zijn opvanggezin, waar ze hem zonder handdoekje konden wieken. Greeny liep wat heen en weer op de ,ank, eventjes naar buiten kijken en kwam er weer bij  zitten. Douchen gaat ook goed, al was dit even wennen. Greeny is wel erg hormonaal, geeft ook voer op als hij langer dan 5 minuten bij je zit. Dus dat is iets om goed in de gaten te houden: niet kroelen (behalve heel af en toe een koppiekrauw), niet al te vaak aandacht geven en al zeker niet als hij er zelf om vraagt.

Gezellige Greeny kan het prima met andere papegaaien vinden. De amazone en andere edelmannen in het opvanggezin hebben zijn grote interesse. Hij is nieuwsgierig en ging gezellig bij de amazone op de stok zitten. Het buiten zijn vindt hij heerlijk en slopen ook.

Greeny is bezig met een inhaalslag, at al snel zijn gezonde pellets. Nu zijn we alles aan het proberen van chop, tot een banaantje of als snack een biologische cracker, en het liefst lekker alles soppen in zijn waterbakje. Een echte edel, hij overtreft de anderen met “soep” maken!

Het moet voor deze mooie, makkelijke, gezellige jongen niet moeilijk zijn om het allerbeste thuisje van de hele wereld voor hem te vinden! Bij jou misschien …. ?