Gijs, grijze roodstaartpapegaai

Altijd al je huis met veel verschillende dieren willen vullen, maar is dat door omstandigheden toch niet helemaal handig? Ons nieuwe opvangertje Gijs biedt daar de oplossing voor! Cavia’s, honden, katten en kippen worden levensecht door hem nagedaan. Inclusief het geluid van rammelende bakjes, piepende speeltjes en zelfs de vrolijke verzorgers die de hele ‘veestapel’ enthousiast toespreken en zingen. Gijs heeft namelijk enige tijd in een ‘normaal’ dierenasiel gewoond, waar deze gezelligerd een hoop van deze geluiden heeft opgedaan. Maar ook een grote hoeveelheid perfect gefloten deuntjes brengt hij ons regelmatig trots ten gehore.
Dat Gijs in een asiel verbleef, is natuurlijk niet voor niets. Helaas is hij daar ongeveer 2 jaar geleden met kooi en al achtergelaten.  Tot op heden is de eigenaar van Gijs niet gevonden, omdat deze waarschijnlijk niet gevonden wil worden. Ons werd  gevraagd de zorg voor Gijs over te nemen. En dat doen we natuurlijk graag!
Zoals op de foto te zien is, zit Gijs een beetje onhandig op zijn stok. Door een oude botbreuk en een vergroeiing, zakt hij wat door zijn pootjes heen. Maar een zielepiet, dat is hij zeker niet! Hij lijkt al lange tijd met de ‘handicap’ te leven en heeft zich er goed op aangepast. Met wat zelf aangeleerde kunstjes kan hij zichzelf prima poetsen, door de kooi verplaatsen en snackjes uit zijn pootje eten. Het staat hem zelfs niet in de weg om een dansje te doen, ondersteboven in de kooi te hangen en vol overtuiging zijn speelgoed te slopen. Met wat kleine aanpassingen in zijn kooi, lijkt hij ook iets stabieler te zitten. Gecombineerd met wat ‘fysiotherapie’ denken we dat de hele situatie mogelijk nog meer zal verbeteren.
Lijkt het jou misschien wel wat om onze gezellige grijze vriend een nieuw thuis te bieden? Kom dan
kennismaken op een van onze praktijksessies.