Frank, molukkenkaketoe

Frank is een heel lief bijna 5-jarig molukken-kaketoe popje met een heuse persoonlijkheid ,  die je onmiddellijk weet te verleiden als je in haar oogjes kijkt. Ze heeft ondertussen 2 eigenaars gehad en is steeds met veel liefde verzorgd geweest. Dat zie je er ook aan.

 

Frank heeft – zoals alle kaketoeters – een strikte handleiding. Als je die hanteert, dan heb je de meest gezellige vogel met zelden geschreeuw. Het is nog altijd een kaketoe en heel af en toe laat ze dat horen. Die handleiding is niet ingewikkeld hoor: ze heeft een aparte kamer nodig om, voldoende en in stilte, te slapen en waar ze kan vertoeven als ze even overprikkeld is. EN vooral NIET reageren moest ze toch even schreeuwen, dan stopt dat binnen de minuut.

Frank kan dansen en erbij wat geluidjes maken. Ze babbelt onverstaanbaar maar zeer overtuigend mee. Ze doet een duif na, maar kan duiven niet uitstaan. Ze zegt heel lief “hallo” als je ze uit haar slaapkooi haalt ‘s morgens of als ze aandacht wil. Eens ze je vertrouwt, en dat gaat heel snel, dan stapt ze netjes op. Ze vindt het ook leuk om je op te komen zoeken als ze op de grond geraakt.  Ze is niet onder de indruk van grote honden en andere papegaaien en gaat er ook niet achterna.

Ze is een alleseter, al het fruit/ groenten/noten/pellets en zaden worden verorberd.  Douchen, tja, dat vindt ze eigenlijk niet zo nodig en momenteel nog niet zo leu,k, maar ze ondergaat het wel.  Ze kan genieten van de zon. Ook buiten krijgt ze graag af en toe wat aandacht (niet op haar eigen initiatief, maar op dat van het opvanggezin!) en ook daar heeft ze foerageermogelijkheden nodig, hout of karton zijn een groot plezier. Kroelen kan ze heel de dag , maar dat is natuurlijk een groooooote valkuil bij een kaketoe! Dat raden we niet dan ook zeker niet aan ivm teveel aandacht wat geschreeuw veroorzaakt!

Al met al is lieve Frank, mits op de juiste strikte en consequente wijze benaderd, een lieve gezellige kaketoe, die een voor haar geschikt, fijn en Vrolijk huisje zoekt! Wat een buitenkansje, zo’n mooie lieve dame.