Flip, zwartkopcaique

Onze Flip is een zwartkopcaique-jongetje van 12 jaar oud. Hij heeft altijd bij één eigenaar gewoond, alleen helaas door verhuizing naar het buitenland kon hij niet mee en werd hij aan ons afgestaan.

Flip is een echte hartendief met zijn verschillende fluitjes, hij houdt van avontuur, uitdaging en van spelen. Hij zit graag buiten en geniet dan ook van het zonnetje. Ook binnen voor het raam is fascinerend en kan hij uren kijken. Douchen vindt hij heerlijk maar met de spray buiten net zo. Dat is hem om het even. Hij is cool en een dappere dodo, onze flinke Flip.

Hij eet netjes zijn pellets en al veel soorten groentes. Eigenlijk kun je wel zeggen dat Flip een alleseter is. Flip is getraind met pitjes en nootjes zijn de grote jackpot voor hem en dan vooral macadamia noot, mmmmmm. Flip stapt netjes op de hand, bij het opvanggezin maar ook probleemloos bij andere mensen. Hij kan een high five geven en een rondje draaien. Hij houdt wel van kunstjes en grapjes, ons clowntje! Wel springt Flip af en toe ineens in je nek en het liefst wil hij daar niet meer vandaan. Is soms best lastig, hoor 😉 ! Het opvanggezin is dan ook hard aan het oefenen om dat af te leren. Flip is echt een gezelligheidsvogel en zit het liefst bij je of in de buurt. Surfen kan hij als caique natuurlijk als de beste.

Flip was geen andere vogels gewend maar in het opvanggezin gaat dat redelijk. De vogels die kleiner zijn dan hijzelf vindt hij eigenlijk maar niks, maar kan deze wel met rust laten op afstand. Komen ze te dichtbij dan maakt hij heel duidelijk dat hij daar geen zin in heeft: opzouten! Met grotere vogels is het geen probleem, zo slim is hij dan ook wel weer. Tijdens de praktijksessie zat hij met de grotere vogels op de boom en dit ging prima.

Al met al een hele gezellige vriend om in huis te hebben! We gaan een heerlijk huisje zoeken voor deze flinke Flip!