Flip, grijze roodstaartpapegaai

Flip …. Tja, dan denk je, wat een leuk jongetje moet dat zijn. Leuk klopt zeker wel, maar … ons opvangertje Flip is een meisje. Dus Flip is een leuk grijs meisje! Flip is in 2002 uit het ei gekropen, dus 22 jaar nu. Vanaf  kuiken bij hetzelfde gezin gewoond, maar nu aan ons afgestaan vanwege het overlijden van zijn vorige eigenaars.

Flip is al die 22 jaar op handen gedragen en – eerlijk gezegd – gruwelijk verwend. Fijn als je aan een opvangertje kan merken dat er veel, heel veel, van haar gehouden is!  Flipje is een heel gezellige vogel, graag onder de mensen. Als ze je eenmaal kent, kletst ze erop los (soms enigszins onverstaanbaar). Flip heeft graag veel reuring rond zich en heeft altijd goed geluisterd, Want ze kan vele geluiden nadoen, zoals een telefoon en roept dan enthousiast: “Ja, hallo!” Ook hoef je je nooit af te vragen bij haar wanneer ze  moe is, want ze roept gewoon zelf: “Lekker slaap!” als ze wil gaan slapen. Ze tikt op de tak of tegen de muur en zegt dan: “Wie is daar/dat?”. Blaft en roept de hondjes, fluit ze naar zich toe. Nooit saai met die Vrolijke Flip in huis dus!

Ze lust ondertussen ook pellets en biologisch zaad. Fruit of groente houdt ze nog niet zo van, dat is ze wellicht ook niet zo gewend geweest. Maar …  van  gekookte  broccoli met juvenile smult ze dan weer wel. Walnoten! Altijd voor het slapen krijgt ze een half walnootje, jummie. Spelen doet ze graag met bijvoorbeeld een wc rolletje. En als ze je niet ziet rommelt ze ook wat met het speelgoed op de boom.

Flip is gewoon een supergezellig meisje om in huis te hebben en om je dag op te laten fleuren. Je zal je met dit kale, o zo lieve en gezellige kipje niet gauw vervelen!