Dori, Edelpapegaai

Dori, edelpapegaai

Een jaar of 2 geleden werd edelpop Dori geadopteerd. Maar … ze is weer terug. Dus een prachtige kans om haar in je huis en hart op te nemen, mis ‘m niet! Dori is een prachtige jongedame (van 2015) met een heerlijk karakter.

Want Dori is, eigenlijk in tegenstelling tot veel andere edelpapegaaimeisjes, een hele zachtaardige meid. Ze is heel erg tam en gewend aan heel veel: volwassenen, kinderen, honden, katten, andere papegaaien, enz.. Maar tegelijk houdt Dori’tje wel van haar rust, te druk is niks voor haar, want daar is ze zelf te rustig voor. Geef haar een heerlijke klimboom met het nodige sloopspul, een bakje met jummie pellets en een flinke afwisseling aan stukjes fruit en groente en ook eens een nootje, en Dori vermaakt zich prima. Zeker wanneer ze ook nog regelmatig aandacht krijgt, een kletspraatje kan maken en even gezellig met haar mens iets gaat doen. Ze is graag bij de gezelligheid, maar dan vooral van een mens. Andere papegaaien duldt ze, maar ze is er niet dol op. Een kroeler is Dori helemaal niet, ze houdt er niet van en ze wordt er ook al heel snel hormonaal door. Dat is het enige moment dat Dori wel eens kan bijten, wanneer ze hormonaal gestimuleerd wordt. Dus maar niet doen dan, he?

Dori verdient een plekje waar ze helemaal zichzelf kan zijn. Want dan is ze léuk! De oren van je hoofd kletsen (als ze je niet ziet …), heerlijk spelen en slopen en klauteren, lekker snoepen, genieten van haar mens(en). Het is een tóppertje, die lieve mooie meid, waar geen kwaad in zit!