Dora, grijze roodstaartpapegaai

Dora is een van de grijze roodstaarten die vanuit het Omnium bij ons in de opvang zijn gekomen. Gelukkig lukte het nog nét, een paar uur (!) voordat de noodverordening het onmogelijk had gemaakt, om haar als eerste van de hele groep van 9 vogels, veilig op haar opvangplekje te brengen. En wat voor een opvangplekje, Dora heeft het er geweldig en is er helemaal tevreden mee.

Dora is een wat oudere vogel, maar haar precieze leeftijd is onbekend. Ze was vroeger kweekvogel, maar dat gelukkig al jaren niet meer. Door haar leeftijd (?) is Dora soms een beetje wiebelig. Maar dat kan ook komen doordat ze niet gewend was om vaak op de opstapstok of hand op te stappen. Want ze heeft de gewoonte om eerst met de snavel een vinger vast te nemen om te voelen of het veilig is. Overigens stapte ze in de opvang al heel snel en uit zichzelf op de stok en de hand op.

Dora zingt/maakt kleine genietgeluidjes tijdens het eten en als je nieuwe speeltjes ophangt. Is echt super aandoenlijk en heel goed te benaderen. Dora doet soms scheetjes na … en ook tong uitsteken met geluid. Douchen vond ze eerst een beetje griezelig, vanwege de handdoek. Maar ook dat ondergaat ze ondertussen heel braaf en de handdoek is al een stuk minder eng. Het opvanggezin traint haar met alles wat ze niet gewend is en met heel goed resultaat. Goeie training en leergierig meisje!

Wandelen over de grond als ze daarvoor toestemming krijgt, dat bevalt haar wel, lekker scharrelen. Maar ook mee naar buiten vindt Dora super, ze gaat zonder problemen in de rugzak. Dora eet graag pellets, druifjes, walnoten, banaan, kookpotjes, kiemzaad. Ze is heel vrolijk en laat ook heel erg zien als ze blij is. Is een heel dankbaar vogeltje wat ze door haar schattige geluidjes goed laat horen. Alles is okee voor haar, ook met de andere papegaaien, andere dieren, mensen is ze bevriend.

Het opvanggezin zegt over haar: “Dora is een super lief grijs kipje.” Voor zo’n lief klein dankbaar meisje moet het niet moeilijk zijn om een gewéldig fijn thuisje te vinden, toch? Welkom lieve Dora, we zijn blij dat je er bent!

Overleden aan hartfalen op 12 juli 2020