Dicky, edelpapegaai

Graag stellen we jullie voor aan ons opvangertje Dicky. Een rustig, lief, zachtaardig edelmeisje. Dicky is een echte dame; ze houdt van aandacht. Menselijke aandacht welteverstaan.  Van die kleine, jonge, drukke mensjes is ze niet zo gediend, daar wordt ze sjacherijnig van.  Dicky is graag met volwassenen samen op pad, mee, dát is wat ze wil. En dat is met zo’n lieverdje ook echt heel gezellig!
Ze is gek op de gezonde Harrison pellets en eet meer dan graag veel verschillende soorten fruiten en groenten. Noten zijn niet echt haar ding. In haar kooi scharrelt ze graag over de bodem en kranten versnipperen is dan haar favoriete bezigheid. Dicky stapt supermakkelijk op de hand op, soms houdt ze even een vinger heel zachtjes vast om haar evenwicht te bewaren, maar bijten kent ze niet. Net als schreeuwen, dat kent ze ook niet. Soms de bekende edel’piep’, maar daar blijft het bij. Een heel lieve ‘hallo’ en ‘hai’ zitten wel in haar vocabulaire.
Dicky is een echte ijdeltuit. Van kroelen is ze niet echt gediend, soms een kleine aai over haar koppie mag, maar van meer aanrakingen gaan haar veren door de war dus dat hoeft niet zo nodig. Haar staartveren vindt ze zelf niet zo mooi, dus die trekt ze er vooralsnog uit. Hoewel zo’n kippenkontje haar niet misstaat, zou het natuurlijk geweldig zijn als ze haar gekke zelfbeeld weer weet te keren en haar nu ontbrekende veren gewoon weer lekker laat zitten waar ze horen. Dicky zit graag buiten op haar boom en geniet van een lekkere douche. Slopen doet ze nauwelijks maar ze is wel super ondernemend. Binnen een mum van tijd past ze zich aan aan nieuwe situaties en klimt ze voor haar nieuwe bomen rond.
Kortom, Dicky is een ontzettend leuke en vooral ook lieve vogel die van gezelligheid, aandacht en lekker eten houdt. En van een definitief nieuw huisje natuurlijk! We gaan ons best doen om daarvoor te zorgen, lieve Dicky