Corrie, edelpapegaai

Ons opvangertje edelpop Corrie stelt zich heel uitgebreid voor!

“Hallo, Ik zal me even voorstellen, ik ben Corrie.

Naam: Corrie
Geboortedatum: 1-05-2010
Favoriete pellets: Harrison Adult Lifetime Course
Favoriete nootjes: Hazelnoot, Walnoot, Amandel, Paranoot
Favoriete fruit: Banaan, aardbei, appel, druif, ananas, mango, eigenlijk alles wel.
Favoriete groenten: Rode paprika, wortel, pompoen (als het maar zoetig is)
Vocabulaire: ‘Hallo, Hey, Mooi hè, Gaat het?, Toe maarʼ, en nog genoeg ander schattig gebrabbel. Zingen en fluiten doe ik ook héél graag.
Favoriete muziek: Klassiek en Jazz (vraag me niet waarom, maar daarop zing ik het liefst mee)

Ik ben niet zomaar een edeltje. Ik ben een heel bijzonder meisje. Ik houd niet zo van andere vogels, maar meer van menselijke aandacht. Ik wil eigenlijk niets liever dan gezellig bij je zitten, op je hand of op de rugleuning van de bank dichtbij je. Het zal misschien eventjes duren voordat ik me echt op mijn gemak voel bij je, maar als dat eenmaal zo is, zal ik echt je beste maatje zijn. Ook al houd ik niet van geaaid worden, ben ik wel een enorme knuffeltante op zʼn ‘edelsʼ, ik houd enorm van kusjes krijgen en wanneer je met je neus zachtjes langs mijn snaveltje aait. Dan geef ik je ook graag een zacht kusje op je neus terug. Soms denk ik wel eens, hé dat voelt lekker zacht en dan hou ik je neus eventjes iets te stevig vast. Gewoon zeggen ‘zachtjesʼ, voorzichtig je gezicht afwenden en ik snap ‘m meestal wel. Snelle handbewegingen kan ik enorm van schrikken! (hoe goed ik je ook ken). Dus houd in gedachte dat kalm en rustig het beste werkt bij mij.

Naar buiten toe gaan vind ik ook heerlijk! Lekker wandelen door het bos of een ommetje in het park. Hierbij zit ik liever op je hand dan op een wandelwagen, de stabiliteit van een hand vind ik een stuk prettiger dan de ‘hobbeligeʼ bewegingen van de wagen. Mij kortwieken is een makkie! Je hebt niet eens een handdoek nodig. Zet mij gewoon op je schoot neer, praat vooral rustig en lief tegen me, pak voorzichtig één van mijn vleugels en spreid deze rustig uit. Dan kun je precies zien welk veertje er wel of niet geknipt hoeft te worden. Pak vervolgens voorzichtig de
andere vleugel, knip, en klaar is kees…of in dit geval Corrie. Maar, niet te lang treuzelen hoor want dan kan ik een beetje ongeduldig worden.

Oh ja, ik ben ook héél muzikaal! Een huis of kamer zonder muziek zou ik vreselijk vinden. Het liefst ben ik samen met iemand die ook muzikaal is en
graag zingt, dan zing ik met mijn hele hartje mee (en het klinkt nog mooi ook!) Zingen in de badkamer is al helemaal een feestje voor mij. Zet me het liefst iedere dag tijdens het douchen bovenop/naast de douche. Dat is niet alleen goed voor mijn veertjes en luchtwegen, maar ik vind het ook heerlijk warm en dan zal ik je vermaken met de schattigste geluidjes, en meezingen met al jouw douche gezang. Douchen zelf vind ik ongeveer 1x per week prima, mijn vorige mens heeft mij nooit aangedrongen om te douchen omdat ik dat zelf altijd prima kon aangeven. Gewoon mijn lichaamstaal goed in de gaten houden, en ik vertel je precies wat ik wil. Als ik je stem eenmaal goed ken zal ik ook echt mijn best doen om beter naar je commandoʼs te luisteren, hoewel ik soms toch een eigenwijs edeltje blijf .

Kortom, met mij in huis heb je een lief, muzikaal, slim en eigenwijs vriendinnetje erbij!”