Corcky, blauwgele ara

Corcky, die lieve blauwgele arameid van 29 jaar (geboren op 1 januari 1993) is er weer, in de opvang. En ze is nog net zo lief als ze een paar jaar geleden was, toen ze naar ons toe kwam en vervolgens werd geadopteerd. Door gewijzigde omstandigheden kwam ze terug en ze zit inmiddels weer heerlijk op haar gemakje bij het opvanggezin.
Corcky stapt makkelijk op, op hand en stok. Natuurlijk is het wel een echte ara-blitskikker, dus ze moet af en toe wel even heel “gevaarlijk” doen en zich indrukwekkend groot maken. Vindt ze zelf …. Maar als je je daar niets van aantrekt en tegen haar zegt dat ze niet zo gek moet doen, bindt ze gelijk in en stapt keurig netjes op 😁. Ook van het kleine mensenmeisje in het opvanggezin is ze niet onder de indruk, ze neemt zelfs ook al héél voorzichtig met haar grooooote snavel een nootje uit die heel kleine vingertjes, zo lief! Gelukkig eet ze ook meestal weer goed van haar gezonde en heerlijke pellets, waar ze eerst nog wat kieskeurig mee was. Ze is ook niet te beroerd om allerlei andere jummie-gaaiensnackjes te verorberen. Met andere vogels is ze goed, ook met de al aanwezige blauwgele ara. Daar is ze absoluut niet van onder de indruk. Natuurlijk, de dames moeten af en toe ook naar elkaar wel even blitskikkeren en “dreigen”, maar verder dan wat heftig gesnavel komt dat niet. Als ze dan even uit elkaar gehaald worden en apart gezet, is het opgelost en kunnen ze daarna weer prima samen door één deur. Ara’s zijn toch ook heerlijke uitslovers!
Al met al is Corcky een echte lieverd en ook makkelijk in de omgang. Natuurlijk moet je voor zo’n grote dame ook de ruimte hebben, want je zal toch een grote slaapkooi en een hele grote speelboom moeten kunnen plaatsen. En ook een buitenboom is van belang, want Corcky zit graag buiten. Bij het opvanggezin zit ze heerlijk tussen de bananenbladeren en begint al een beetje te spelen. Als ze daar echt de smaak van te pakken krijgt, is het sloopmateriaal natuurlijk ook niet aan te slepen voor haar 😉.
Lieve Corcky, we zijn blij dat je bij ons terug bent en nog steeds zo’n gezellige, mooie meid bent. Jij gaat vast weer een héél fijn nieuw huisje vinden, dat moet niet moeilijk zijn voor jou!