Cootje, blauwgele ara

Pasgeleden kregen we een noodoproep: blauwgele ara Coco dreigde op heel korte termijn alleen in huis te komen zitten, omdat haar eigenaar terminaal was. De wijkverpleegkundige had zich Coco’s lot en de zorgen van de eigenaar aangetrokken (hulde!) en was op zoek gegaan waar ze goed terecht zou komen. Want de eigenaar wilde voor zijn maatje, die ca. 30 jaar (!) bij hem was, wel het allerbeste. Dank voor jullie vertrouwen!

Binnen 2 dagen haalden we Coco’tje op (wat een onbeschrijflijk verdriet ….), gingen met haar naar “onze” vogelarts Dries Sabbe voor de testen en een maximale APK, en toen in quarantaine bij haar opvanggezin. Gelukkig zijn alle testuitslagen negatief, dus lieve Cootje kan voluit aan haar nieuwe Vrolijke leven beginnen.

En dat doet ze heel daadkrachtig en kordaat. Cootje is minstens 42 jaar (misschien nog ietsjes ouder), maar is omringd geweest door liefde. Dat is te merken, ze vertrouwt de mens. Weliswaar is ze al vele (alle?) jaren niet veel anders gewend geweest dan binnen zijn en niet veel bezoek, maar ze past zich hier prachtig aan. Om te beginnen is ze de eerste de beste dag dat ze hier kwam in haar etensbakje gedoken en er nauwelijks meer uitgekomen, hooguit om even wat te drinken. Tjongejonge, wat eet ze veel en graag! Gelijk de pellets geprobeerd en goedgekeurd, allerlei snoeperijtjes worden naar binnen gestofzuigd, ze smult. Dat is aan haar voortdurend zeer goed gevulde krop ook wel te zien! 😂 Doordat haar borst, rug en schouders kaal zijn, is dat extra goed te zien. Laat het je maar héél goed smaken, lieve meid. De nieuwe zakken pellets worden al aangesleept voor jou en je gaaienvriendjes 😉.

Naast eten zit Cootje lekker te genieten. Opstappen kan ze al, maar holt dan gelijk door naar de schouder. Tenminste, dat wil ze, maar het opvanggezin niet, dus dat begint te wennen. Ze leert snel en graag. Op de speelboom, die ze natuurlijk niet gewend is, zit ze heel tevreden rond te kijken. Inmiddels snapt ze ook dat het de bedoeling is dat ze daar op blijft zitten, dus ook dat gaat al vanaf de 2e dag helemaal goed. Douchen? Ook prima, na even wennen, maar wel heerlijk warm. En een schoon verenpakje en huidje vindt ze ook wel een heel fijn gevoel.Het is een lieve, zachtaardige, leerbare, kordate meid, die haar nieuwe Vrolijke leventje makkelijk oppakt en met veel plezier!

Lieve, kordate Cootje, je bent zó welkom! Na alle verdriet geniet je nu van de fijne dingen die je meemaakt en leert, je pakt het daadkrachtig op, knapperd!