Coco, grijze roodstaartpapegaai (logeert)

Als je een papegaai bent van  9 jaartjes jong, kan je best al een en ander meegemaakt hebben. Met ons nieuwe opvanggrijze meisje Coco is dat het geval. Want eerst woonde ze een poosje gezellig in de huiskamer, samen met vriendje Papi (ook bij ons in de opvang).  Daarna gingen ze samen naar een grote voliere in de tuin, met een binnenverblijf. En nu …. is Coco weer aan het wennen als huiskamervogel!

En dat doet ze prima, die coole Coco. Natuurlijk is het wel weer even wennen om op te moeten stappen, maar met af en toe een beetje protest doet ze dat prima. Enne … helemaal zonder te bijten, dus er zit geen kwaad bij, bij dat lieverdje. Ze kan echt mopperen als een grijze roodstaart (*grmblkwaaakgrmbl*), maar als je je daar nou maar niks van aantrekt, dan doet ze natuurlijk toch gewoon wat je graag van haar wilt. Aan de heerlijke gezonde pellets is ze al goed gewend, en ook aan heerlijke gezonde papegaaiensnackjes zoals noten, stukjes fruit en groente. Wel maakt ze daar een vieze troep van, of moeten we zeggen een heerlijke soep? Hoe dan ook, Coco vindt het lekkerrrr zo .  Ze is meegeweest naar Goes Kinderstad, het evenement waarbij SVP aanwezig was, en keek haar oogjes uit. Ze is (zónder te mopperen! ) opgestapt bij heel veel kinderen en volwassenen en vond dat eigenlijk razend interessant.

Coco is dus een lief en rustig meisje, die er elke dag heel veel bij leert. Ze doet allerlei buitenvogels na (meeuwen, duiven, merels en zo), vindt soortgenootjes heel gezellig, maar ook honden, katten en kippen, en wil graag haar leventje als huiskamervogel voortzetten bij mensen die heel veel van haar houden! Dat is bij haar niet zo moeilijk, want het is een zachtaardig lieverdje!