Coco, blauwvoorhoofdamazone

Coco, een prachtige blauwvoorhoofdamazonedame met adellijk bloed: een regelrechte ‘Dramaqueen’. Een lief, zachtaardig amazonemeisje dat haar eigen onzekerheid probeert te verbloemen met een hoop kabaal. Ze laat het luid en duidelijk weten als ze niet ziet zitten wat je van haar vraagt. Gelukkig is het gezegde ‘blaffende honden bijten niet’ ook op Coco van toepassing. Want haar capriolen stellen niet zoveel voor, bijten doet ze niet. Coco is geboren op 1-1-1995.

Coco heeft in haar korte tijdje in de opvang al geleerd dat haar kabaal er niet voor zorgt dat ze in haar bekende kooi mag blijven, maar dat het buiten die kooi juist hartstikke leuk is.. Ze springt inmiddels letterlijk op de stok. Nog wel met een klein kreetje, alsof ze zelf ook verbaasd is dat ze het aandurft. Als je het lief vraagt, stapt ze zelfs al op de arm! Natuurlijk helpt het dus ook dat ze ervaart, dat het leven buiten het kooitje een stuk leuker en gezelliger is.

Ze heeft de afgelopen lentedagen heerlijk in de tuin zitten genieten van de zon. Daarbij weet ze precies hoe ze je aandacht moet trekken met haar gebabbel ‘Kom maar Coco, Cooooocooooo’. De andere vogels in de tuin en op haar boom zijn reuze interessant maar wel op een hele veilige afstand. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor mensen, best spannend nog allemaal! Als je haar de tijd gegeven hebt om even aan je te wennen, of een lekker nootje toestopt, is het spannende er snel vanaf.

Coco heeft in een korte tijd al heel veel geleerd en zal binnenkort vast en zeker transformeren van Dramaqueen naar een zoet prinsesje! Die graag thuis wil komen bij lieve, nieuwe personeelsleden 😉. 👑