Cobus, venezuela amazone

Cobus, onze mooie venezuela amazone, is jarenlang geadopteerd geweest en heeft het daar heel fijn gehad. Helaas kan er nu, tot groot verdriet, niet meer voldoende aandacht aan Cobus worden geschonken. En dan gaat onze groene man protesteren, zoals het een echte venezuela amazone betaamt. Want jullie weten het misschien wel: venezuela amazones zijn hele echte amazones, extravert en (soms) luidruchtig. Als een (venezuela) amazone vrolijk is, dan merkt de hele wereld het, maar ook als zij/hij blij is. Een hele echte acteur/actrice dus. Maar wel heel komisch en grappig!

Cobus is dus in de opvang en zoekt een thuisje waar hij lekker veel aandacht en liefde krijgt. Als dat zo is en als de klik er is met zijn mens, is het een hele gezellige en rustige vogel. Hij zal zo rond 35 jaar jong zijn en heeft de meest woeste haren …. uh …. véren natuurlijk, dus wel achter zich. Cobus is echt een lieve man die erbij wil horen en een fijne speelboom wil hebben. Liefst met wat kurk trouwens, want dat sloopt hij graag. En dan is hij tevreden en rustig en gelukkig.

Met andere vogels is hij goed en ook met andere huisdieren, zoals katten en honden. Hij kan heel gezellige geluidjes produceren en is, met de juiste aandacht en zorg, een ontzettende gezelligerd. Dit is wat we over hem schreven, toen hij enige jaren geleden voor het eerst bij ons in de opvang kwam: https://discussie.vrolijkepapegaai.nl/d/3653-cobus-een-hele-echte-venezuela-amazone. Dat klopt natuurlijk nog steeds, alleen is onze mooie Cobus nóg wijzer geworden 🤣

Wie o wie wil deze lieve mooie gezellige dramaking in haar/zijn huis en hart opnemen? Cobus zou dat zooooo graag willen!