Chucky, jardinepapegaai

Een jardinepapegaai is een van de wat minder bekende Afrikaanse papegaaien, terwijl ze toch heel leuk zijn. We hebben er niet vaak een in de opvang gehad. Maar we boffen, want we hebben nu Chucky in de opvang. En hij is leuk en dapper en leergierig! Als je de naam Chucky hoort, denk je (wij dan toch in ieder geval) al gauw aan die vreselijk griezelige pop uit horrorfilms. Maar ónze Chucky is niet eng, niet griezelig, niet horror, hoor! Integendeel, hij doet zijn naam helemaal géén eer aan! Gelukkig maar trouwens.

Chucky is een 22-jarig jongetje die druk aan het wennen is aan alle nieuwigheden bij zijn opvanggezin. Tjonge, zomaar uit de kooi, andere vogels en huisdieren, en – misschien nog wel het spannendst – op de hand stappen bij meerdere mensen. De eerste tijd vond Chuck dat hélemáál niks! Hij maakte er een drama van en probeerde ook wel te bijten. Maar nu begint hij door te krijgen dat dit toch eigenlijk wel erg leuk is allemaal. Want als je uit de kooi gaat, mag je heerlijk naar een speelboom binnen of buiten. En andere vogels kunnen zomaar heel aardig tegen je doen, dat is interessant! En op die hand stappen, tja, daar moet je nog wel bij protesteren, maar niet al te hard meer, want dat betekent altijd een beloning, iets leuks, het is echt de moeite waard! Dus bijten en protesteren, nauwelijks meer. Chucky gaat met grote stappen vooruit, heel knap van hem. Pellets eten had hij gelijk al door en andere lekkere gaaiensnackjes. Dat is zelfs al aan zijn verenpakje te zien, dat wordt bijna met de dag mooier.

Kortom, Chucky doet het hartstikke goed en maakt grote stappen richting een volledig Vrolijk leventje. Wat een leukerd, dat groene griezeltje! Welkom, jongetje, we gaan een prachtig huisje voor je zoeken.