Chilly, zwartkopcaique

Als ons opvangertje Chilly zelf haar stukje had mogen schrijven, had ze het waarschijnlijk als kop meegegeven: “Gezocht, danspartner”. Dit kleine druktemakertje is gek op dansjes en vraagt ook regelmatig of je even mee wil doen. Uit de maat dansen doet ze nooit, ze zorgt gewoon zelf voor een begeleidend fluitje of een beat. Daarnaast maakt ze ook nog vele andere lieve geluidjes, het liefst de hele dag door. Gelukkig (bijna) altijd zachtjes op de achtergrond, gewoon omdat het zo’n vrolijk beestje is.

Chilly is een vrolijk dametje van 8 jaar oud. Ze is gek op gezelschap en aandacht en weet met haar grapjes precies hoe ze je aan het lachen kan maken. Heel hard achteruit rennen, op haar kop bungelen, heen en weer stuiteren… en tussendoor natuurlijk even snel gluren of het publiek nog wel naar haar kijkt. Een ondeugend clowntje, zoals je van een caique mag verwachten.

Eigenlijk is ze dus helemaal niet zo ‘chill’ als haar naampje doet vermoeden. Zo nu en dan heeft ze wel tijd voor een knuffeltje hoor, al wil ze daarna wel gewoon snel weer spelen en slopen. Al maakt ze wel graag een uitzondering voor een heerlijke warme douche, daar kan ze uren van genieten!

Wanneer nieuwe mensen te dichtbij komen, vindt ze dat nog erg spannend. Ze hapt dan wel eens voorzichtig in je vingers, in de hoop dat jij haar nog veel spannender vindt. Geef haar dus even rustig wat tijd om aan je te wennen en dan komt het helemaal goed. Een lekker gedroogd banaantje wil dat wel versnellen 😉

Maar, je geduld wordt dubbel en dwars beloond. Als zij door heeft dat je geen gevaar vormt, wil ze niets liever als je nieuwe maatje zijn en samen dansend door het leven gaan!