Chico, grijze roodstaartpapegaai

Chico is een lief grijze roodstaartdametje van 21 jaar, dat bij ons in de opvang zit. Chico is een afwachtend grijsje, die over het algemeen nieuwsgierig, maar toch ook voorzichtig is. Zo kan ze heel zacht en lief opstappen of nieuwe dingen verkennen. Maar als het haar ál te spannend wordt, dan kan ze ook zomaar snel uit de hoek komen om een nijp te geven met haar snavel, goed op haar houding letten dus. Ze voelt zich namelijk het meest op haar gemakje wanneer er niet teveel fysiek contact bij komt kijken. Aan haar lijf zo min mogelijk polonaise!
Wanneer ze zich écht op haar gemakje voelt, doet ze graag een babbeltje met je, wat zingen en dansen, kiekeboe spelen, … dan is het een echt grijsje! Zo zingt ze kinderliedjes en fluit ze bekende liedjes mee. Heel gezellig! Als een mens bij haar in de smaak valt, dan fleurt ze op en durft ze zelfs wat te ‘flirten’. Kennis over partnergedrag is dus bij Chico ook wel handig.
Chico is gek op haar adult lifetime pellets van Harrison en chop vindt ze ook heerlijk. Haar leukste activiteit is slopen, vooral karton. Hoe meer, hoe beter! Hier kan ze zich uren mee uitleven. Chico houdt van buiten zitten en zoekt dan echt het zonnetje op. Douchen daarentegen, doet ze niet zo graag. Ze ondergaat het wel. Ze zit prachtig in de veren.
Over het algemeen een rustig en lief dametje (op afstand dan toch maar liefst voor Chico). Ze houdt van aandacht en zal geluiden produceren, maar schreeuwen heeft ze in de opvang nog niet gedaan. Wel zingen en fluiten, niks mis mee dus 😉.
Chico zoekt een fijn huisje, waar er niet teveel met haar gekroeld en geknuffeld wordt. Net zoals heel veel papegaaien vindt ze dat eigenlijk maar niks. Maar muziek en liedjes en aandacht en sloopspullen, dát heeft ze daarentegen maar weer al te graag. We gaan ons uiterste best doen voor jou, lieve mooie meid, om zo’n huisje voor je te vinden!