Chico, edelpapegaai

Jonkheer Chico is gearriveerd bij ons. Jonkheer? Ja, want een edelman. We hebben weer zo’n mooie groene jongen in de opvang.

Chico woonde van jongs af aan bij een gezin, dat hem een fijn leven bood. Deze mooierd is geboren op 13 juni 2014, dus nu 5 jaar jong. Toen de woonsituatie van zijn gezin veranderde en de persoonlijke omstandigheden, werd Chico daar niet gelukkiger van. Doordat hij ongewenst gedrag begon te vertonen, moest hij steeds vaker in zijn kooi blijven. Zijn vorige eigenaars gunden hem een fijner, vrijer en Vrolijker leventje en namen contact met ons op om Chico af te staan. En dat kon natuurlijk.

Sinds kort is Chico dus bij ons en da’s best wel wennen voor hem. Hij kijkt zijn kraaloogjes uit naar alle nieuwe dingen: een papegaaienhuisgenootje (een grijze jongen), honden, katten, paarden zelfs. En oei oei, ook een koffiezetapparaat dat automatisch uitschakelt en een hond die af en toe blaft! Wat een schrik voor Chico. Hij is dus wat schrikkerig af en toe, maar begint toch ook inmiddels wel te wennen aan al die “enge” dingen. Opstappen op de hand gaat goed, met een stok is ook nog griezelig. Douchen daarentegen is wel heel lekker, maar die handdoek na afloop is dan weer niks. Kortom, Chico is nog wat kieskeurig en selectief . Ook met eten trouwens, want van pellets wordt hij nog niet echt blij, maar van nutriberries wel. Tja, wie eet er nou niet liever een zakje friet-met in plaats van een bruine boterham? Chico weet het wel, hoor, wat hij dan kiest . De slimmerd!

Jonkheer Chico went en leert en ervaart en gaat het Vrolijke leventje steeds leuker en “gewoner” vinden. Dat komt wel goed met hem. We gaan een heerlijk huisje voor hem zoeken, een vorstelijk huisje voor deze edelman!