Chica, grijze roodstaartpapegaai

Weet je nog, het Grijsje dat we (met spoed) hebben opgehaald?
Inmiddels zijn alle testuitslagen binnen, en kunnen we gelukkig melden dat alle uitslagen negatief waren. Dat betekent dus dat deze kanjer kan gaan starten aan haar rehabilitatie en er op de volgende workshop op zaterdag 9 september 2023 kennis met haar gemaakt kan gaan worden! Ja, je leest het goed, met “haar” want Chico blijkt een Chica te zijn. De vorige eigenaar dacht per abuis dat het om een mannetje ging omdat hij (zij) altijd erg goed met vrouwen was. Deze verkeerde veronderstelling wordt helaas vaak gemaakt. In onze workshops vertellen we je er van alles over en leren we je hoe je in een meerpersoons huishouden kan voorkomen dat je gaai teveel naar 1 persoon toetrekt en partner gedrag kan gaan vertonen.
Chica is een ontzettend lieve dame, na 25 jaar in een kooi geleefd te hebben en volgens zeggen niet handtam te zijn geweest, stapt deze dame zonder problemen op de hand en arm bij alle leden van het opvanggezin. Soms heeft ze hierbij wel wat aanmoediging nodig, ze geeft bij het uitreiken van een hand er namelijk de voorkeur aan om heerlijk in haar nekje gekroeld te worden.
Haar pellets eet ze al goed, en ze zingt en kwebbelt de hele dag gezellig mee met de andere Grijsjes in het huishouden. Het eten van nieuwe dingen zoals een lekker nootje of wat verse groente of fruit vindt ze nog vreemd. Ze pakt alles gretig aan om het vervolgens direct weer te laten vallen. Wel kijkt ze erg leergierig hoe de andere Grijsjes zich deze lekkernijen goed laten smaken. Het zal dus niet lang duren voor deze slimme meid hier zelf ook van zal gaan genieten. Ook met de hond uit het opvanggezin heeft ze geen enkel probleem.
Is je interesse gewekt in deze lieve zachtaardige dame? Geef je dan snel op voor een van onze oefensessies, zodat je met haar en al onze andere opvangertjes kan komen kennismaken.