Charlie, rosékaketoe

Rosékaketoe Charly, die nog maar kort in de opvang is bij ons, is een grappig framboosje met heel bijzondere kleurtjes. Want natuurlijk heeft ze verschillende tinten rose en wit en zo, maar ook hier en daar wat geel. We hebben al hardop zitten denken dat ze ook iets van een valkparkiet in zich heeft 😄. Haar uiterlijk is bijzonder en ze gedraagt zich ook nog eens net als een echte, lieve, eigenwijze kaketoe, die snel went en zich aanpast aan haar nieuwe leventje. Charly is  in 2010 geboren, dus nog een echte jonge blom.

Ze is heel nieuwsgierig naar alles, maar nieuwe dingen zoals naar buiten gaan (nu 2x in de ‘parrot pod’ rugzak, zie foto) vindt ze nog wel spannend. Andere vogels lijkt ze niks te vinden – in ieder geval kwam collega-kaketoetertje en huisgenootje Riekie zich (verrassend genoeg) heel beleefd voorstellen, maar daar wil ze niks van weten. Ze kan zichzelf best goed vermaken en is het grootste deel van de dag rustig en stil, en zegt af en toe “hallo” of “hi”. Ze doet alles voor wat aandacht, what’s new? 😉

Van de pellets moest ze eerst niks weten, maar die eet ze gelukkig nu wel. Als ze een beetje gestressed is, stopt ze ze in haar veren. Dat is typisch kaketoegedrag wat ze met veertjes, takjes, snippertjes en dus ook met pellets doen. Het opvanggezin heeft haar nog geen veren zien plukken, maar ze is wel een beetje hardhandig als ze zich wast. Charly mist dan ook op de buik wat bevedering.

Verder eet ze trouwens alles. Vooral bladgroenten, sla, spinazie, maar ook een stukje tofu bijvoorbeeld, ze vreet het naar binnen. Ook een muziekje vindt ze gezellig. Douchen vindt ze okee, maar niet van harte. Kennelijk hoort dat bij een Vrolijk leventje, dus vooruit dan maar.

Charly leert heel snel en gedraagt zich netjes, dus we twijfelen er niet aan dat er binnenkort iemand halsoverkop voor dit lieve framboosje valt! Zo’n lekker zoet wijfie!