Charlie, rosékaketoe

Van opvangertje Charlie is, buiten wat we zelf hebben geobserveerd, niets bekend. Deze avonturier is namelijk aan komen vliegen. Na een grote inspanning te hebben geleverd zijn vorige mensen op te sporen, besloten zijn vinders via ons een goed thuis voor hem te zoeken. Inmiddels is Charlie gelukkig helemaal gezond verklaard en blijkt het een mannetje te zijn. Hoewel het natuurlijk niet bekend is, lijkt het nog een jonge vogel.
Van de vrije natuur naar een woonkamersituatie, is natuurlijk wel even een omschakeling. Charlie past zich daar gelukkig in razendsnel tempo aan aan. Op de speelboom of in de volière hoor je zijn snaveltje luid en duidelijk tevreden knarsen. Daarbuiten is Charlie een rustige en stille vogel, op af en toe een klein kreetje na. Wel betrappen we hem er steeds vaker op dat hij op rustige momenten in zijn kooitje zacht zit te brabbelen, alsof hij aan het oefenen is om binnenkort een gesprekje aan te knopen. Het buitenleven lijkt op positieve manier sporen achtergelaten te hebben: iedere regendruppel die valt wordt enthousiast onthaald als verfrissende douche. Verder lijkt zijn avontuur voor een flinke dosis zelfvertrouwen gezorgd te hebben en is hij niet snel onder de indruk van drukte en veranderingen.
Menselijke aandacht vindt Charlie erg fijn. Wanneer je zijn kooitje of de boom nadert, kijken zijn zwarte kraaloogjes je hoopvol aan. Zijn wangetjes bollen op, het kuifje gaat omhoog en voorzichtig kietelt hij zichzelf vast onder zijn kinnetje in afwachting van de knuffel die mogelijk gaat komen. Vrijwel onmogelijk om te weerstaan! Opstappen leek Charlie nog niet gewend te zijn. Inmiddels springt hij met een grote sprong op je arm, maar wel om er vervolgens met een nog grotere sprong weer af te springen. Met zijn korte pootjes rent hij vervolgens de kamer door, om daar ergens gaat zitten wachten. Een fantastisch spelletje lijkt hij dat te vinden. Hoewel hij direct daarna netjes opstapt en de reis zonder verdere streken kan worden doorgezet, is dat natuurlijk niet ideaal. Daarop oefenen we dus nog even verder…
Douchen, slopen, eten, snoepen… Dat had Charlie allemaal al erg snel onder controle. Of mogelijk is hij dit in het verleden ook al gewend geweest. Zo’n slim, lief, mooi en zachtaardig beestje zou toch iemand moeten missen? Wanneer je denkt dat deze kleine avonturier bij jou zijn nieuwe thuis zou kunnen vinden, horen we het natuurlijk graag! Maak kennis met Charlie, en onze andere opvangertjes, tijdens een van onze praktijksessies.