Carmen, grijze roodstaartpapegaai

Carmen is een mooie grijze roodstaartdame, die naar schatting in 2000 is geboren. Haar naam heeft verschillende betekenissen: “lied” in het Latijn, “tuin” in het Hebreeuws. Maar welke betekenis je ook kiest, hij past wel bij een lief grijsje als ons opvangertje Carmen. Van Carmen moest afstand worden gedaan, omdat er niet meer optimaal voor haar gezorgd kon worden. Fijn dat mensen dan voor het welzijn van hun papegaai kiezen, ondanks dat het afscheid pijn doet.

Carmen is geen heldin, vindt nieuwe dingen best wel spannend en laat dat horen ook. In het begin was ze in haar opvanggezin nog niet zo op haar gemakje, maar gelukkig gaat dat steeds beter. Ze begint te wennen aan de mensen en de al aanwezige papegaai, maar ze heeft gewoon even wat tijd nodig. Opstappen op de hand én op de stok vindt ze ook eng, maar daar wordt natuurlijk aan gewerkt. Carmen is een echte dramaqueen, ook wel “aanstelster” genoemd 😉. Ze heeft de hoop dat, als ze nou maar lekker gilt wanneer ze iets “engs” moet doen, dat het dan niet meer hoeft. Maar ja, zo werkt het jammer genoeg voor haar niet, dus we hebben goeie hoop dat ze daarmee op zal gaan houden. Omdat ze merkt dat het toch niet werkt … 🙃 Het grappige is dat ze wel opstapt vanaf de grond, dus ze kán het wel en durft het ook! Met douchen eigenlijk hetzelfde verhaal, dat gaat goed maar af en toe hoort er, volgens Carmen, wel een gilletje bij! 😄

Waar ze niet bij protesteert en goed aan is gewend, is lekker eten, de slimme meid! Fruit eet ze lekker, een eitje gaat er ook goed in, groente nog niet zo. De pellets eet ze ook goed.

Carmen is qua gedrag verder wel een heel rustige papegaai. Als ze op de boom zit, blijft ze op hetzelfde plekje zitten, verplaatst zich niet. Ze zit lekker in het rond te kijken. Af en toe maakt ze piepgeluidjes, woordjes heeft het opvanggezin nog niet gehoord. Maar ze kan wel goed praten, dus ook daar zal tuttebolletje Carmen wel haar tijd voor nemen, voordat ze dat gaat doen.

Al met al is onze Carmen een lieverdje, maar wel een beetje een heldin op sokken. Maar ja, niet alle papegaaien kunnen stoere binken of meiden zijn, toch? Ze is een lieverd, rustig en makkelijk in de omgang en hard aan het leren om snel te wennen aan alle nieuwe dingen. Er gaat vast en zeker iemand helemaal haar/zijn hart verliezen aan dit voorzichtige grijze meisje! En dat verdient ze ook natuurlijk.