Carmen, grijze roodstaartpapegaai

Carmen is een mooie grijze roodstaartdame, die naar schatting in 2000 is geboren. Haar naam heeft verschillende betekenissen: “lied” in het Latijn, “tuin” in het Hebreeuws. Maar welke betekenis je ook kiest, hij past wel bij een lief grijsje als ons opvangertje Carmen.

 

Dit lieve grijze meisje is een drietal jaren geleden aan ons afgestaan en al snel geadopteerd. Maar ze is weer terug en ook nu weer van harte welkom natuurlijk. Wat we toen over haar schreven, is eigenlijk voor een deel nog op haar van toepassing. Een heldin is ze nog steeds niet, een dramaqueen nog steeds wel ;-). Dit is wat we toen over haar schreven: https://vrolijkepapegaai.nl/carmen-grijze-roodstaartpapegaai/

 

Carmen is een rustige papegaai, zowel qua gedrag als qua geluid. Als ze in een rustige kamer zit dan babbelt en fluit ze veel. dan is ze helemaal ontspannen. In een drukkere ruimte met veel reuring en andere huisdieren vindt ze nog wat spannend. Maar daar wordt aan gewerkt natuurlijk en dat begint al veel beter te wennen. Douchen ondergaat ze maar is ze geen groot fan van.

 

Pellets en als lekkernijtje biologisch zaad en kruiden vindt ze jummie. Groenten, fruit en zelfs nootjes vindt ze nog niet het lekkerste. Maar dat wordt haar steeds aangeboden, dus ook dat zal ze in de loop van de tijd vast en zeker lekker leren vinden.

Degene die haar gaat adopteren, zal wc-rolletjes, keukenpapierrollen, kassarolletjes, kartonnen doosjes enz. moeten gaan sparen. Want Carmen speelt graag met een speeltje waar ze papier uit kan trekken. Meterslang, dat vindt ze geweldig.

 

Ze is een wat onzekere dame, die luid kan protesteren als er iets “engs” gebeurt, of in ieder geval iets wat ze nog niet zo goed kent. Maar ook Carmen leert rap, wanneer haar met geduld, liefde en respect wordt geleerd dat de wereld echt niet zo eng is, maar eigenlijk juist leuk, Vrolijk en veilig. Ga jij samen met haar die uitdaging aan? Daar gaan jij en zij geen spijt van hebben.