Blue, blauwgele ara

Blue is een jonge, vrolijke blauwgele ara-man van 7 jaar jong. Blue is heel graag aanwezig in het gezelschap. Hij houdt van de aandacht die hij krijgt, maar geniet ook gewoon van de aanwezigheid als hij op de speelboom zit. Hij mengt zich probleemloos in een gesprek ook al versta je er niet veel van.

Blue is een alleseter en werkt graag voor zijn nootjes. De start van de clickertraining in het opvanggezin was een succes en doet vermoeden naar eerdere kennis uit het verleden. Hij is een sloper om U tegen te zeggen, dus worden de takken en bomen maar al opgeslagen om versnipperd te worden. Draaislotjes en vijzen zijn ook binnen no time los. Was Blue een kraker of slotenmaker in een vorig leven?

In zijn slaapkooi gedraagt hij zich netjes en apart slapen doet hij goed. Het was met 2 andere blauwgele ara’s en een kaketoe in dezelfde slaapkamer even wennen, maar na enkele dagen was de rust snel weergekeerd. Blue heeft tevens gezelschap van 4 grote honden, daar stoort hij zich niet aan en hij heeft  ook geen behoefte om ze op te zoeken.

Als Blue opgewonden is dan kan-ie een schelle schreeuw geven,  maar daar wordt consequent aan gewerkt en leert hij snel af. Als zijn nieuwe adoptiegezin dat in de toemons ook consequent begeleidt,  dan komt dat zeker goed.

Kortom, als je wil werken met een vogel die zeer leergierig is en als je een vrolijk gezelschap mist om samen mee op pad te gaan, dan ga je met jonge actieve gezellige Blue een vrolijk leven tegemoet!