Bailey, blauwvoorhoofdamazone

Jaren geleden werd Bailey, een mooie blauwvoorhoofdamazoneman die op 1 april 2010 geboren is, geadopteerd. Jarenlang heeft hij het goed gehad, maar nu moest hij – spijtig genoeg – door gezondheidsproblemen naar ons terug komen. En natuurlijk was onze Bailey weer van harte welkom!

Bailey zelf moet best wel weer even wennen, maar doet zijn best. De nodige andere papegaaien rond hem heen, een andere omgeving, Nederlandse kletspraatjes in plaats van Belgische ( ;) ), niet alleen op de opstapstok maar ook op de arm opstappen, da’s even vreemd allemaal. Maar hij leert snel in de opvang en er wordt lekker veel aandacht aan hem besteed. Behalve als hij zich even heftig laat horen, want dat kan hij goed. Maar dát ongewenste gedrag wordt natuurlijk volledig genegeerd. Eten doet hij lekker, douchen vindt hij geen probleem, klimmen en klauteren ook niet, genieten van aandacht heeft zijn topprioriteit.

Een amazone is extravert, aanwezig, soms een beetje wispelturig, pittig, aan al die kenmerken voldoet Bailey wel :lol: . Het is een hele echte amazone, dus een heerlijke vogel voor de echte amazone-liefhebbers. Daarnaast is hij dan ook nog een prachtig om te zien. We gaan voor Bailey vast weer een tophuisje vinden!