Axso, geelwangamazone

Axsotjuuuuuh! Dat is de naam van deze prachtige geelwangamazone.  Dat dit zijn naam is, zal je zeker niet ontgaan. Hij laat dit regelmatig met een lekker plat accent even aan je weten. Het ventje is ongeveer 18 jaar geleden uit zijn eitje gekropen en heeft sindsdien bij zijn liefdevolle vrouwtje en hondenvriendje gewoond. Hoewel dat natuurlijk heel gezellig was, werd de zorg voor Axso helaas een beetje teveel.

Zoals een echte amazone betaamt, is Axso nogal een drama king. Hij doet zich stoer voor, maar als het er op aankomt verdwijnt dit al snel. Met bombarie laat hij weten dat hij zelf wel even beslist of hij opstapt of niet. Maar daar trapt zijn opvanggezin natuurlijk niet in. En dat heeft Axso inmiddels ook door, en stapt zonder nog veel te morren netjes op.

 

Dat opstappen brengt hem natuurlijk zelf ook wel wat. Een fijn plekje in de speelboom, waar hij lekker mee kan loeren naar wat er om hem heen gebeurt. Of beter nog, een uitstapje naar buiten! En dat is echt genieten voor Axso. De zon op zijn bolletje, de tuinvogels om hem heen en de buurhonden om gezellig naar terug te blaffen. Zijn vaste speelplekjes vindt hij zo fijn, dat hij er netjes op blijft zitten.
Honden, katten en andere papegaaien om zich heen vindt hij geen probleem. Op jonge kinderen reageert hij wisselend. De ene vindt hij prima en negeert hij, de ander lijkt hij fantastisch te vinden wat resulteert in een wedstrijdje herrie schoppen… Drukte om hem heen lijkt hij wel te kunnen waarderen, zolang het maar lekker vanaf zijn vertrouwde plekje is.

Axso houdt zich het liefst bezig met ‘mooi zijn’. En dat is natuurlijk niet gek met zo’n koppie. Hoewel hij best lekker kan babbelen, is het een overwegend rustig en stille vogel. Al heeft hij soms wel even een muzikale uitspatting. Hij is vooral op zoek naar een maatje waarbij hij lekker zichzelf mag zijn en lekker samen mee van de frisse buitenlucht kan genieten.

 

Ben jij opzoek naar een lief, rustig en knap maatje om het huis mee te delen? Kom dan gezellig kennis maken met deze mooie vent op een van onze praktijksessie