Troedel, grijze roodstaartpapegaai (logeert)

Twee jaar geleden ging grijze roodstaartpopje Troedel een fijn en Vrolijk leven tegemoet. Ze werd geadopteerd en er werd veel van haar gehouden en heel goed voor haar gezorgd. Troedel heeft ervan genoten! Verdrietig genoeg kon ze nu echter door gezondheidsomstandigheden niet meer blijven en kwam ze bij ons terug. Hoe welkom Troedeltje ook weer bij ons is, dit is natuurlijk heel akelig. We wensen haar vorige adoptiegezin dan ook veel sterkte!


Troedel is dus al jarenlang een Vrolijk leventje gewend, met goed voer, lekker mee naar buiten, veel liefde, zorg en aandacht. Daar gaat ze nu, bij ons in de opvang, lekker mee door. Ze moest eventjes uitproberen of ze nu ook gewoon moet opstappen en zo, maar is erachter gekomen dat dat wel van haar wordt verwacht. En dus doet ze dat keurig netjes. Wel een beetje voorzichtig, want door calciumgebrek (dus onvolwaardig, slecht voer) heeft Troedel, toen ze jong was, kromme pootjes gekregen. Troedel is 25 jaartjes jong en heeft bij haar vorige adoptiegezin heel veel geoefend met haar pootjes door dunne en dikke touwen en takken, door veel te bewegen in haar speelboom, door een trapje op en af te klimmen en allerlei andere gymnastiekoefeningen voor de pootjes te moeten doen. Met als resultaat dat haar pootjes lang niet meer zo krom zijn en dat ze veel beter grip heeft dan toen ze de eerste keer bij ons in de opvang kwam. Haar evenwicht is nog niet 100%, maar met 90% zit je flink in de richting. Dus als je daar een heel klein beetje rekening mee houdt, is het geen enkel probleem meer. Natuurlijk eet ze sinds een paar jaar ook al heel gezond en lekker, dus dat heeft ook geholpen natuurlijk.

Druk is ze niet, onze Troedel, maar van een gezellig kletspraatje houdt ze wel. Het is gewoon een lief meisje, rustig, op haar gemakje, af en toe een beetje ondeugend, en ook nog eens mooi om te zien. Dus daar gaat binnenkort vast iemand keihard voor vallen!