Sanza, grijze roodstaartpapegaai (logeert)

Soms moeten mensen besluiten nemen, waarvan ze nooit hadden gedacht die ooit te moeten nemen. Heel verdrietig, heel akelig, heel noodzakelijk soms. Dat is het geval bij de vorige eigenaars van grijsje Sanza, die weer terug bij ons in de opvang is. Dat ligt niet aan Sanza, dat ligt niet aan de vorige eigenaars, dat is dikke vette pech voor iedereen. Aan ons de schone taak om voor Sanza weer een heerlijk (t)huisje te zoeken.

Dat moet niet moeilijk zijn, want wat is dat een lief meisje! Er zit geen kwaad bij, ze weet niet wat bijten is, ze past zich heel makkelijk aan, ze kan met iedereen (andere papegaaien, honden, katten, kippen en niet te vergeten …. mensen) heel goed opschieten, ze is dol op pellets en andere lekkertjes en … op sloooooopen! Stapt op stok probleemloos op, op de hand … achteruit.  Heel intelligent, humoristisch en gezellig aanwezig. Een geplukt pluisbuikje en een vertederend koppie. Een schatje van het bovenste water, die Sanza’tje  .

Sanza is een popje van ruim 30 jaar. We weten de leeftijd niet precies, want ze is een paar jaar geleden bij ons gekomen vanuit een situatie waar ze weg moest omdat de verzorging niet optimaal was. Na een tussenstop elders kwam ze bij ons terecht en kreeg na een poosje een geweldig adoptiegezin, die – heel begrijpelijk – halsoverkop voor haar gevallen waren. Wat hebben ze van elkaar genoten! Nou, zó’n plekje zoeken we dus opnieuw voor haar. Als je Sanza in je huis en je hart opneemt, dan mag je je handjes dichtknijpen! En lieve Sanza zal je er heel dankbaar voor zijn en er intens van genieten!