Pinda, grijze roodstaartpapegaai

Pinda, een wel heel grappige naam voor een papegaai 😂 . Pinda is dan ook een heel lekker beestje, maar ze eet géén pinda’s, hoor! Want het is bekend dat dit vanwege schimmels heel ongezond is voor een papegaai. Dus in het Omnium, waar ze vandaan komt, maar ook nu bij ons in de opvang, houdt Pinda het bij andere lekkere, maar veel gezondere papegaaiensnackjes. En haar pellets, niet te vergeten, want die eet ze graag. Pinda is echt een snoeperdje, wat natuurlijk heel goed bij haar naam past! 

Pinda is een heel relaxte papegaaiendame die in 1998 geboren is. In het Omnium deed ze mee aan natuurklassen met schoolklassen. Ze stapt dan ook heel makkelijk op. Bij haar opvanggezin kletst ze af en toe,  als ze iemand ziet waar ze echt helemaal dol op is, dan praat ze hele volzinnen. Niet alles is even goed te verstaan, maar het is super gezellig om met haar een gesprek te voeren. Met andere vogels doet Pinda het ook goed, al houdt ze niet van opdringerige vogels. Dan probeert ze die uit de weg te gaan en daar is bij haar opvanggezin natuurlijk alle ruimte voor. Van de – bij vlagen hele drukke – hond des huizes is ze niet onder de indruk. Buiten zijn vindt ze heerlijk, daar zit ze echt van te genieten. En af en toe een kriebel op haar koppie, dat is ook helemaal fijn.

Pinda’tje gaat dus goed om met wisselende situaties. Zo gaat ze graag mee op stap langs oma of bij anderen op visite en vindt ze wandelen met de wandelwagen heerlijk. Douchen vindt ze heel erg lekker en ook verder draait ze gewoon lekker mee met het opvanggezin en andere situaties. Ze vindt alles prima en is echt een super leuke vogel. Een heerlijk beestje, dat dicht bij haar naam blijft, en heel welkom is bij ons!