Paco(lien), Grijze Roodstaart Papegaai

Paco(lien), grijze roodstaartpapegaai

In de opvang gekomen: Paco, een grijs meisje van 20 jaar die erg geniet van de gezelligheid, het lekkere eten, haar soortgenoten, kortom: het Vrolijke leventje. Omdat Paco een popje blijkt te zijn, hebben  we haar omgedoopt tot Pacolien.

Lieve Paco is weer een opvangertje met een verhaal. Ze heeft nl. wekenlang in een lege woning geleefd, met af en toe verzorging door een buurvrouw. Ze was van een meneer die al een hele poos niet goed voor zijn grijsje kon zorgen door ernstige gezondheidsproblemen. Uiteindelijk is meneer opgenomen om niet meer terug naar huis te kunnen komen … en Paco bleef achter. Er was niemand die haar kon opvangen, behalve gelukkig toch de buurvrouw. En de thuishulp, die bij ons aan de (telefoon)bel hing, toen bleek dat er geen perspectief op een oplossing was. Gelukkig maar! Want we konden deze keer zelfs al de dag ná dat telefoontje naar het hoge Noorden (Steenwijk!) rijden om Paco met spoed op te gaan halen! Dankzij kanjers vrijwilliger Natasja en zoon Pascal kon Paco gelukkig al heel snel in de opvang komen en aan haar Vrolijke leventje beginnen. Dank je wel voor deze lange rit, Natasja en Pascal, top!

Eerst moest Paco natuurlijk nog in quarantaine, omdat ze nog niet getest was. En gesext ook nog niet, enne … (“jongen” , zoals ze zichzelf noemt) bleek dus weer een meisje te zijn . Maar inmiddels zijn alle testresultaten binnen, is ze uit quarantaine en draait mee in de routine van het opvanggezin, met veel plezier! En ow, wat geniet ze daarvan, ze kijkt haar kraaloogjes uit. Ze was binnen een paar dagen over op de pellets en eet zich daar nu een boordevolle krop van (verstandige meid, weet wat goed voor haar is!), stapt (onder protest, dát nog wel) op de hand en opstapstok op, kan het prima vinden met de andere gaaien, kletst er steeds meer op los en heeft nog geen poging gedaan tot bijten. Die Paco, die komt er wel, wat een lieffie!