Moppie, grijze roodstaartpapegaai (optie)

Moppie is een stoere grijze roodstaart-vent van 12 jaar jong, die zich prachtig aanpast aan zijn nieuwe leventje. Maar – eerlijk is eerlijk – hij vindt stiekem nog wel wat dingetjes een beetje eng. Hij moet echt de kat uit de boom kijken en doet dan ook op zijn gemakje. Hij heeft in de korte tijd dat hij bij ons in de opvang zit al een hoop geleerd!

Onze Moppie is gewend aan andere huisdieren zoals honden en katten. Hij fluit, zingt en piept er overdag op los. We hebben al van alles voorbij horen komen, waarbij zijn alarmgeluiden (brandalarm, magnetron, achteruitrijdende vrachtwagens) bijzonder realistisch zijn. Maar Moppie fluit ook liedjes, zoals het Wilhelmus en nog veel meer. We moeten zijn repertoire nog leren kennen, al is het niet helemaal onze muzieksmaak ). Maar gezellig is het wel, hij is een echte Vrolijke papegaai .

Moppie kan op zich prima opstappen, alleen vanuit de kooi of de boom is nog wel eens lastig. Daar wordt natuurlijk aan gewerkt. De vorige eigenaren gebruikten dan een ovenwant, wij gebruiken een lange mouw of handdoek. Want we willen niet dat hij bijt, voor onszelf niet maar ook willen we niet dat hij “scoort” met dit ongewenste gedrag. Gelukkig gaat het met de dag beter. Een opstapstok is hij nog niet gewend, dus 3 x raden waarmee we nog aan het werk gaan met Moppie . Pellets vindt Moppie heerlijk, zelfs die hele goeie biologische, en douchen is geweldig! Moppie, helemaal toppie!