Kees, grijze roodstaartpapegaai

Grijze roodstaarten zijn over het algemeen niet zo uitgesproken in hun gedrag. Zeker als ze in een groepje met grijsjes zitten, zoals bij het Omnium, vallen nu niet direct heel veel dingen in het oog. Want als dat wel zo was, dan zou onze Kees minstens net zo opvallend en populair zijn geweest als de wat meer in het oog springende vogels in het Omnium, zoals de drie musketiers Tweety, Kukel en Tiko. Want die Kees, dat ís me toch een geinponem! Die laat nu in de opvang bij ons zien wat een karaktervolle vogel hij is.

Kees is een oudere vogel, jammer genoeg weten we niet hoe oud hij is. Maar aan zijn gedrag en zijn lichaamsbouw kun je merken dat hij niet piepjong meer is. Maar hij is er niet minder levendig door, hij klimt en klautert en maakt grapjes en speelt boefje, alsof hij nog een jonge blom is. Kees heeft humor en vermaakt zich prima in zijn nieuwe Vrolijke leventje. In het begin moest er natuurlijk nog even goed geoefend worden met op de hand en de opstapstok opstappen. Nou, dát zag Keesje wel zitten, hoor. Daar ging hij eens een leuke show van maken. Eerst deed hij vreselijk dreigend naar de opstaphand, maar dat hielp niet jammer genoeg (voor hem ) . Toen ging hij die hand zitten verleiden, hij was er zomaar ineens vreselijk verliefd op. Maar verdikke, dat hielp ook al niet, opstappen moest hij toch en gekroeld werd hij niet. Kees, verzin een list, slimme jongen … Slimme Kees koos dus maar gewoon eieren voor zijn geld. Tja, dus nu stapt hij probleemloos op, bijt even heel zachtjes en lief in een vinger en is niet meer verliefd, dreigend of wat dan ook. Integendeel, hij is lief en grappig en levendig en Vrolijk!

Hij is wat aan de magere kant,maar doet erg zijn best om dat te veranderen. Want hij vr….eet pellets, lust heel veel en is nooit te beroerd om eens wat nieuws te proeven. Kees is dol op palmpnoten en wat betreft groente en fruit lust hij extra graag kiwi, wortel, biet en natuurlijk druiven. Maar eigenlijk lust-ie gewoon alles, onze levensgenieter. Kees is goed met mensen, hij vindt ze leuk. Ook met andere vogels gaat het goed, dat is hij natuurlijk ook gewend. Ze hebben allemaal wel respect voor hem, overigens zonder dat hij lelijk tegen ze doet, hoor. Maar hij is gewoon een wijze (nou jaaa …. ) oudere man die zijn plekje verdiend heeft. Met honden, katten, kippen is hij prima, hij trekt zich er niets van aan. Want het leven is leuk, vindt Kees, ook met hen erbij.

Kees is een heerlijke huisgenoot, met humor, pret, levenslust en heel veel Vrolijk karakter! Een voorrecht om hem in je leven te hebben! Welkom, lieve man!