Hera, grote witkuifkaketoe

Hera, dan verwacht je toch een mooie dame? Maar nee hoor, onze opvangkaketoe Hera is toch echt een stoere knul. 😂

Hera is een grote witkuifkaketoeman van ca. 20 jaar oud. Een groot deel van zijn verleden is niet best geweest, van verwaarlozing tot mishandeling, angst en niet-geliefd-zijn. De laatste eigenaar hield (en houdt) echter heel veel van hem, maar feitelijk is Hera door zijn verleden een getraumatiseerde vogel, wat niet makkelijk is om mee om te gaan. Zij merkte dan ook aan Hera dat hij niet volledig gelukkig was en te gestresst bleef en heeft daarom gezocht naar een plek, waar er met zijn traumatische verleden kon worden omgegaan. En ze koos voor ons, waar we blij mee zijn. Dank, grote dank, voor je vertrouwen!

Hera doet het in de opvang heel goed. Hij is aan een nieuw en Vrolijk leven begonnen en dat is aan hem te merken. Hij is relaxed en – wonder boven wonder – erg op mensen gericht omdat hij ook nu ervaart dat de mensen waarmee hij nu te maken heeft hem geen kwaad zullen doen (integendeel!). Onbekende mannen vindt hij nog steeds wel heel spannend, maar als hij ze kent is ook dat geen probleem. Ook een stok, toch een voorwerp waar hij héél verdrietige en angstaanjagende ervaringe mee heeft, is nu toch vooral een voorwerp om netjes op op te stappen en rustig te blijven zitten! Altijd weer ongelooflijk, zo vergevingsgezind en ruimhartig zelfs de meest getraumatiseerde papegaaien zijn! En ook dat ze zo snel door hebben voor wie ze niet bang hoeven te zijn en wie ze kunnen vertrouwen. Wat zijn het toch een geweldige dieren!

Bijten kent lieve Hera totaal niet en hij is vriendelijk voor de andere vogels in het opvanggezin. Reageert af en toe nog wel iets te heftig op de honden, maar ook dat wordt met de dag minder. Onze Hera is, zoals het een kaketoe betaamt, wel een echte Houdini, hij weet zelfs de sleutel van het hangslot om te draaien om uit zijn kooi te komen. Qua geluid is hij best te doen, hij heeft wel zijn momenten maar is hanteerbaar. Douchen begint al beter te gaan, hij ondergaat het, zeg maar. Bij mensen gaat hij het steeds leuker vinden, hij zit lekker tegen ze aangeleund met zijn oogjes dicht als hij even lekker op het koppie gekroeld wordt.

Al met al – letterlijk en figuurlijk – een kanjer van een kaketoe, een dappere dodo en eentje die het ook zo hard verdient om het allerbeste huisje van de hele wereld te vinden! Maar, lieve jongen, dat gaat ook vast en zeker gebeuren, hoor!