Berryl, geelvoorhoofdamazone

Berryl is al een oudere man, we weten niet precies hoe oud, maar het zou zomaar eens 40 jaar of ouder kunnen zijn. Hij moet best van ver komen: zwakke pootjes, weinig grip, niet zo best evenwicht en zeker in het begin bang voor handen. Maar er wordt hard met hem gewerkt en hij doet zelf ook fantastisch zijn best. Dus hij gaat eigenlijk met sprongen vooruit! Kánjer!

Hij is inmiddels heel overtuigend over op de pellets, juvenile, birdbread, allerlei soorten fruit en noten en heerlijke, gezonde papegaaiensnacks. Stapte hij eerst alleen maar op op de opstapstok, nu doet hij dat zelfs ook al op de blote hand! En maar al te graag, want hij weet natuurlijk dat hij dan wat lekkers krijgt of naar de speelboom mag. Dus dat opstappen, dat vindt-ie de moeite waard!

Het is natuurlijk wel een echte amazone, dus af en toe zijn de protesten niet van de lucht, als hij iets moet doen. Maar hij doet het vervolgens braaf, soms nog steeds mopperend, dus ja, gún zo’n amazone zijn lolletje. Hij komt er wel, die brave, dappere Berryl, die even moest wennen aan zijn nieuwe leventje, maar er nu intens van geniet!