Adopteren papegaai?

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
alwin
Berichten: 2
Lid geworden op: juni 18, 2020, 9:30 am

Adopteren papegaai?

Bericht door alwin »

Hallo,

Ik heb een grasparkiet en agapornis die het heel leuk samen kunnen vinden, maar ik zit er aan te denken om een papegaai te adopteren. Ik werk best onregelmatig (ochtend/avond/nacht) en ben dan zo'n 8 uur van huis weg. In die tijd zitten mijn parkiet en agapornis alleen thuis, dus het zal niet heel stil zijn voor de papegaai als ik weg ben. Is het aan te raden om in mijn situatie een papegaai erbij te nemen?

Ik heb een grote woonkamer waar hij goed zou kunnen vliegen. Mijn huidige vogels vliegen ook vaak genoeg rond. Ik zit er wel aan te denken om een papegaai te adopteren om zo hem/haar een nieuw leven te kunnen geven.

Graag hoor ik jullie adviezen,
Alwin

Gebruikersavatar
Dorith
Bestuur SVP
Berichten: 4841
Lid geworden op: augustus 7, 2012, 6:56 pm

Re: Adopteren papegaai?

Bericht door Dorith »

Hoi Alwin, dat zal wel heel gezellig zijn bij jou thuis, met een grasparkiet en een agapornis. Gezelligheid hebben ze vast wel aan elkaar.

Ook iemand die fulltime werkt, al dan niet onregelmatig, kan natuurlijk een papegaai (erbij) nemen. Gelukkig werken de meeste papegaaieneigenaren gewoon voor hun brood en pellets ... :lol: Maar dan moet je er wel voor zorgen, dat als je thuis bent de papegaai ook erbij hoort, uit zijn kooi komt, deel van het gezin en de dagelijkse gang van zaken uitmaakt. Zoals je, zo te lezen, nu ook al doet met je parkietje en je aga'tje. Want in een kooi met veel speelgoed en sloopspul als je weg bent is geen probleem, hij amuseert zich vast wel en heeft in ieder geval ook communicatie met de twee kleintjes. Maar ben je thuis, dan úit die kooi en lekker erbij halen. Dan kan een papegaai heel gelukkig zijn!

Plezier met je kleintjes en succes met je afwegingen en alles waar je over na moet denken! :D
Papegaaiengedragsdeskundige

:amazone-papegaai-geel2 Jelle :dwergara Okkie :amazone-papegaai-geel Lorre :senegal Joep

opvang: : :grijze-roodstaart2 Kees :blauw-groen Pelle :grijze-roodstaart Sino :groenvleugel-ara Kukel :grijze-roodstaart Paco :ara-blauwgeel Milo

alwin
Berichten: 2
Lid geworden op: juni 18, 2020, 9:30 am

Re: Adopteren papegaai?

Bericht door alwin »

Hallo Dorith,

Hartstikke bedankt voor je antwoord. Nu ik weet dat een papegaai zich zonder mij ook wel zal vermaken helpt dat heel erg in de keuze maken. Bedankt!

Plaats reactie