Paco uit het hoge Noorden

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Paco uit het hoge Noorden

Bericht door Bestuur SVP »

In de opvang gekomen: Paco, een grijs meisje van 20 jaar die erg geniet van de gezelligheid, het lekkere eten, haar soortgenoten, kortom: het Vrolijke leventje :D

Lieve Paco is weer een opvangertje met een verhaal. Ze heeft nl. wekenlang in een lege woning geleefd, met af en toe verzorging door een buurvrouw. Ze was van een meneer die al een hele poos niet goed voor zijn grijsje kon zorgen door ernstige gezondheidsproblemen. Uiteindelijk is meneer opgenomen om niet meer terug naar huis te kunnen komen ... en Paco bleef achter. :cry: Er was niemand die haar kon opvangen, behalve gelukkig toch de buurvrouw. En de thuishulp, die bij ons aan de (telefoon)bel hing, toen bleek dat er geen perspectief op een oplossing was. Gelukkig maar! Want we konden deze keer zelfs al de dag ná dat telefoontje naar het hoge Noorden (Steenwijk!) rijden om Paco met spoed op te gaan halen! Dankzij kanjers vrijwilliger Natasja en zoon Pascal kon Paco gelukkig al heel snel in de opvang komen en aan haar Vrolijke leventje beginnen. Dank je wel voor deze lange rit, Natasja en Pascal, top!

High five, welkom in het Vrolijke leven, lief Paco'tje!
Afbeelding

Eerst moest Paco natuurlijk nog in quarantaine, omdat ze nog niet getest was. En gesext ook nog niet, enne ... ("jongen" , zoals ze zichzelf noemt) bleek dus weer een meisje te zijn :lol:. Maar inmiddels zijn alle testresultaten binnen, is ze uit quarantaine en draait mee in de routine van het opvanggezin, met veel plezier!

Mmmmm, pellets!
Afbeelding

En ow, wat geniet ze daarvan, ze kijkt haar kraaloogjes uit. Ze was binnen een paar dagen over op de pellets en eet zich daar nu een boordevolle krop van (verstandige meid, weet wat goed voor haar is!), stapt (onder protest, dát nog wel :D ) op de hand en opstapstok op, kan het prima vinden met de andere gaaien, kletst er steeds meer op los en heeft nog geen poging gedaan tot bijten. Die Paco, die komt er wel, wat een lieffie!
:grijze-roodstaart

Afbeelding

Natas229
Vrijwilliger SVP
Berichten: 117
Lid geworden op: oktober 19, 2018, 9:40 am

Re: Paco uit het hoge Noorden

Bericht door Natas229 »

Ahhhhh die knapperd! ::075::
Fijn om te lezen dat het zo goed met haar gaat.
Groetjes van Natasja
Luciano :grijze-roodstaart

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Paco uit het hoge Noorden

Bericht door Bestuur SVP »

Pacolien, die knappe grijze dame uit het hoge Noorden, is uit logeren gegaan :D . Al heel snel vielen er mensen halsoverkop voor dit mooie, zachtaardige lieverdje, die niet weet wat bijten is. Maar eerst moest de workshop nog gevolgd worden ;) . Toen dat gebeurd was en de klik nog steeds bestond, mocht Pacolientje op stap met haar logeerkoffertje. ;) De goede lezer heeft al een keertje een update over haar hier op het forum gezien, die heel positief was. En ondertussen is er nog vaker contact geweest natuurlijk en Pacolien doet het góed :D . Dus ja, onze duimen maken weer overuren, omdat we heel graag voor dit mooie grijze meisje een huisje-voor-het-leven gevonden willen hebben! Duimen jullie mee?
Paco high five.jpg
IMG_20190813_131718[1].jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Paco uit het hoge Noorden

Bericht door Bestuur SVP »

Om praktische redenen (reisafstand, tijd e.d.) duurde het even, maar inmiddels is Pacolien helemaal officieel geadopteerd. Haar logeerpartij duurde gewoon veel langer vanwege die praktische redenen, maar het was al heel snel duidelijk dat dit lieve meisje haar heerlijke plekje gevonden heeft. De spontane liefde tussen het logeergezin en haar is gebleven, is eigenlijk alleen maar meer geworden. En ze heeft het zo heerlijk en ze geniet er zo van! Heerlijk om te zien, zeker bij zo'n papegaai die vanuit verdrietige en niet optimale omstandigheden naar ons toe is gekomen. Zie het stukje hierboven voor haar achtergrond en herkomst. Zo fijn als zo'n mooi, lief meisje dan zoveel liefde, zorg en aandacht krijgt! :grijze-roodstaart

Bij Pacolien is het echt EIND GOED, AL GOED. Haar verhaal laat wel heel duidelijk zien wat wij met zijn allen kunnen veranderen voor een papegaai, waar we het voor doen. En voor jou, lief grijs meisje, hebben we dit met héél veel plezier gedaan. We wensen je een lang, gezond, gelukkig en Vrolijk leventje, maar dat gaat vast en zeker goed komen!

Het is een serieuze zaak, dat tekenen van het adoptiecontract! ;)
IMG_8678.JPG

Pacolien bezegelt gráág en met veel lolletjes de handtekening van haar adoptiegezin
IMG_8680.JPG

Dag dappere dodo, het ga je goed!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

De Vries
Berichten: 4
Lid geworden op: oktober 30, 2019, 8:58 pm

Paco(lien)

Bericht door De Vries »

Beste Lezers,

Plaats reactie