Pagina 1 van 1

Adopteren papegaai?

Geplaatst: juni 18, 2020, 9:40 am
door alwin
Hallo,

Ik heb een grasparkiet en agapornis die het heel leuk samen kunnen vinden, maar ik zit er aan te denken om een papegaai te adopteren. Ik werk best onregelmatig (ochtend/avond/nacht) en ben dan zo'n 8 uur van huis weg. In die tijd zitten mijn parkiet en agapornis alleen thuis, dus het zal niet heel stil zijn voor de papegaai als ik weg ben. Is het aan te raden om in mijn situatie een papegaai erbij te nemen?

Ik heb een grote woonkamer waar hij goed zou kunnen vliegen. Mijn huidige vogels vliegen ook vaak genoeg rond. Ik zit er wel aan te denken om een papegaai te adopteren om zo hem/haar een nieuw leven te kunnen geven.

Graag hoor ik jullie adviezen,
Alwin

Re: Adopteren papegaai?

Geplaatst: juni 20, 2020, 5:30 pm
door Dorith
Hoi Alwin, dat zal wel heel gezellig zijn bij jou thuis, met een grasparkiet en een agapornis. Gezelligheid hebben ze vast wel aan elkaar.

Ook iemand die fulltime werkt, al dan niet onregelmatig, kan natuurlijk een papegaai (erbij) nemen. Gelukkig werken de meeste papegaaieneigenaren gewoon voor hun brood en pellets ... :lol: Maar dan moet je er wel voor zorgen, dat als je thuis bent de papegaai ook erbij hoort, uit zijn kooi komt, deel van het gezin en de dagelijkse gang van zaken uitmaakt. Zoals je, zo te lezen, nu ook al doet met je parkietje en je aga'tje. Want in een kooi met veel speelgoed en sloopspul als je weg bent is geen probleem, hij amuseert zich vast wel en heeft in ieder geval ook communicatie met de twee kleintjes. Maar ben je thuis, dan Ășit die kooi en lekker erbij halen. Dan kan een papegaai heel gelukkig zijn!

Plezier met je kleintjes en succes met je afwegingen en alles waar je over na moet denken! :D

Re: Adopteren papegaai?

Geplaatst: juli 3, 2020, 9:31 am
door alwin
Hallo Dorith,

Hartstikke bedankt voor je antwoord. Nu ik weet dat een papegaai zich zonder mij ook wel zal vermaken helpt dat heel erg in de keuze maken. Bedankt!