Mooie rooie iro

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Mooie rooie iro

Bericht door Bestuur SVP »

Rood, dat is een echte kerstkleur, toch? Daarom is het een goede timing, dat we juist in deze dagen weer zo'n mooie rooie jongedame in de opvang hebben gekregen. Iro past zich naadloos aan bij de omgevingskleur :lol:


mooie rooie Iro
WhatsApp Image 2019-12-08 at 10.16.37.jpeg
Iro is een edelpopje dat op 23/03/2009 is geboren, dus nog een echte jongedame. Ze doet het goed in de opvang. Ze is een lieve vogel, niet luidruchtig, al goed gewend aan de andere papegaaien. Op de buggy mee naar buiten vindt ze allemaal prima. Ze stapt bij iedereen netjes op de opstapstok op, de hand vindt ze nog wat eng. Als je direct de hand naar haar toe doet zal ze hard bijten, via de opstapstok naar de hand gaat wel, daar wordt aan gewerkt door het opvanggezin, dus dat komt goed. Ze eet de pellets goed, en met smaak. Ook fruit en groente lust ze, maar niet alles. Mandarijn is niet haar favoriet, noten eerst niet maar nu ook wel. Slopen doet ze eigenlijk (nog?) niet, ze is meer een stille genieter :D , zit lekker te genieten op haar stekkie. Andere gaaien vindt ze ook prima, ze zal ze niet gaan kroelen en wil ook niet dat ze dat bij haar doen. Maar ze zit er op haar gemakje bij.
Honden, katten vindt ze ook prima, een kleine poes klimt wel eens in de boom en dan kijkt ze wel maar doet verder niks, ook niet bang of zo. Kortom, een makkelijke mevrouw!
edelpapegaai5


Hè lekker, even douchen!
Iro onder douche mooi.jpeg

Duidelijk, hè? Iro is gewend aan buggy, andere papegaaien, honden, lekker mee naar buiten! ;)
Iro met buggy in bos met honden.jpeg


Knappe meid, welkom in je nieuwe leventje. We gaan weer een heerlijk plekje voor je zoeken en dat moet niet moeilijk zijn met zo'n mooie rooie lieverd!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
connyverhoeven
Vrijwilliger SVP
Berichten: 115
Lid geworden op: september 24, 2016, 1:09 pm

Re: Mooie rooie iro

Bericht door connyverhoeven »

Het gaat heerlijk met lieve Iro, ze geniet van haar vrolijke papegaaienleventje en begint de hand al steeds minder eng te vinden, op een voor haar onbekende plek stapt ze zelfs al netjes op de hand op zonder te bijten maar vanaf een voor haar vertrouwde plek vindt ze dat nog wel wat lastig, op de opstapstok of arm heeft ze helemaal geen probleem met opstappenAfbeelding.
Iro is een echte levensgenieter en is gek op een lekker nootje of stukje fruit.
Wandelen op de papegaaienbuggy vindt ze ook gezellig en zelfs even lekker in het bos op de grond Afbeelding
of in de boom scharrelen vindt ze helemaal prima en kijkt geïnteresseerd om zich heen van "waar ben ik nu weer beland" als ze uitgekeken is stapt ze weer netjes op en wandelen we weer verder op de buggy. Afbeelding
Ze blijft altijd keurig in de papegaaienboom zitten en is niet luidruchtig, Ze praat niet heel veel maar "huh, hallo, lekker" horen we regelmatig. Slopen doet ze niet zo heel veel maar af en toe een stuk karton of wat dunne wilgentakjes vindt ze leuk. Douchen is voor haar niet echt een groot feest maar ze ondergaat het toch heel gelaten en blijft ook dan keurig zitten.Afbeelding
:amazone-papegaai-geel2 : Paulie :grijze-roodstaart: Sjaantje :groenvleugel-ara : Ticka Opvang: : :ara-blauwgeel Tiko

iro-b
Berichten: 10
Lid geworden op: september 16, 2018, 10:40 am

Re: Mooie rooie iro

Bericht door iro-b »

Goed te lezen dat Iro het naar dr zin heeft. Het blijft een eigenwijze meid dus. Tot op heden nog steeds niet goed opstappen op de hand in een bekende omgeving. Ze vertrouwd volledig op haar zelf. Is het onbekend, ja dan wil ze wel heel vlug via de hand op je arm. Hihihi de hand is dan minder eng dan de onbekende omgeving. Ze blijft dezelfde dingen leuk maar ook niet zo leuk vinden. Tis dr eentje waar een kopje opzit zegmaar. Leuk weer wat te lezen van dr. We missen haar nog iedere dag. Hoe is ze als ze niet met andere gaaien is? Gaat ze dan na een tijdje meer plukken? Wij hadden een 2e erbij wat hielp namelijk.
edelpapegaai5 Iro

Gebruikersavatar
Dorith
Bestuur SVP
Berichten: 4825
Lid geworden op: augustus 7, 2012, 6:56 pm

Re: Mooie rooie iro

Bericht door Dorith »

Deze keer hebben we heel, heel verdrietig nieuws te melden over Iro. Ze is overleden aan ernstige aspergillose (schimmel). Ondanks meerdere bezoeken aan een vogelarts, ondanks antibiotica en anti-schimmelmedicatie, ondanks extra zorg voor frisse lucht en rust, werd onze Iro alleen maar zieker. En nu is ze er niet meer ... We zijn erg droevig, want Iro was zo'n lief meisje en deed het zo goed in de opvang. Ze genoot van haar heerlijke leventje en leerde alle vaardigheden van een Vrolijke papegaai makkelijk en met veel plezier. En nu is ze er niet meer. We gaan haar heel erg missen, dat lieve zachtaardige meisje.

Hier meer informatie over aspergillose van de hand van dierenarts Rob van Zon: https://www.dierenartsrobvanzon.com/asp ... elinfectie.

Iro schuin kopje zonnetje.jpg
Dág lieve, lieve, mooie Iro, we hadden je nog zo graag een heel lang en Vrolijk leventje gewenst. Want je genoot er zo van en paste je zo naadloos aan. Je was gelukkig en dat had je eigenlijk nog heel lang moeten blijven. We gaan je missen, lieverdje.

Dág Iro edelpapegaai5
dubbele-regenboog.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Papegaaiengedragsdeskundige

:amazone-papegaai-geel2 Jelle :dwergara Okkie :amazone-papegaai-geel Lorre :senegal Joep

opvang: : :grijze-roodstaart2 Kees :blauw-groen Pelle :grijze-roodstaart Sino :groenvleugel-ara Kukel :grijze-roodstaart Paco :ara-blauwgeel Milo

Plaats reactie