Nica, nieuw in de opvang

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 459
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Nica, nieuw in de opvang

Bericht door Bestuur SVP »

Kort geleden is Nica, een schattig bont boertje, bij ons in de opvang gekomen. Of eigenlijk bleek ze een bont boerinnetje te zijn :lol: . Haar mens ging emigreren en kon, tot groot verdriet, Nica niet meenemen. Maar ze wilde wel heel zeker weten dat Nica goed terecht zou komen en koos voor ons. Met dat vertrouwen zijn wij altijd erg blij, dank!

Mmmm, smikkelen en smullen in het zonnetje!
Afbeelding

Nica was "enigst kind", dus keek de eerste dagen in de opvang haar oogjes uit naar alle soortgenootjes: andere bonte boertjes, maar ook amazones, een grijsje, een kleine en een grote ara. Ze was er niet van onder de indruk, maar wel door geboeid. Ondertussen komt ze steeds meer los en klimt al lekker door de speelbomen heen en weer, ook in de buurt van de andere papegaaien. Het is heel duidelijk dat Nica het haar hele leventje heel goed heeft gehad en met veel liefde en zorg omringd is geweest. Ze is vol vertrouwen naar de mens en heel zachtaardig. Ze heeft trouwens ook een hele lijst meegekregen van dingen die ze kan, lekker vindt, grapjes die ze maakt, enz. Leuk, he? :D We zoeken voor haar natuurlijk iemand die het leuk vindt om met haar te spelen en haar allerlei nieuwe grapjes te leren!

Even lekker met de vleugeltjes schudden!
Afbeelding

Nica is uit het ei gekropen op 12 juli 2005, dus ze is nu 13 jaartjes jong. Hopelijk gaat ze over een paar maanden haar 14e verjaardag vieren bij een liefdevol en zorgzaam logeer-/herplaatsgezin. Zo'n fijn plekje moet voor dit allerliefste, rustige meisje niet moeilijk te vinden zijn!

Juffertje in het groen
Afbeelding

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 459
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Nica, nieuw in de opvang

Bericht door Bestuur SVP »

Het is natuurlijk niet zo gek, dat lieve, rustige Nica al snel een paar harten veroverde! Want hoe kan je voor zo'n mooierdje nou níet vallen? ;) Nica is dan ook uit logeren gegaan en de eerste berichten zijn heel positief. Toen ze met haar logeerkoffertje aankwam stonden er al een heerlijke speelboom en een fijne (slaap)kooi klaar voor haar. En daar is ze ook gelijk volop van aan het genieten. Nica is altijd door liefde omringd geweest en dat zal ook zo blijven, dus ze wordt met de dag onverschrokkener en is heel mensgericht. Zo'n makkelijk en zachtaardig bont boertje, dat is heerlijk om in huis te hebben! Dat vindt het logeergezin ook, er wordt wederzijds genoten van elkaar :D

Altijd fijn om zoveel vrolijkheid te zien bij het tekenen van het logeercontract!
Afbeelding

Mooitje, braafje!
Afbeelding

Zet je beste pootje voor, lieve Nica, dat is jou wel toevertrouwd! En - wie weet - mag je dan héél lang blijven :D

Plaats reactie