Richie, bont boerinnetje

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 397
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Richie, bont boerinnetje

Bericht door Bestuur SVP » april 10, 2019, 1:42 pm

Van Richie werd altijd gedacht dat het een jongetje was. Totdat ze gesext werd en een lief, gezond meisje bleek te zijn :o Dat gebeurt wel vaker, dat papegaaien ineens van geslacht veranderen als ze bij ons in de opvang komen :lol: Gelukkig kan Richie gewoon Richie blijven heten, dat houdt het overzichtelijk :D .

Richie is dus een bont boertje-popje, geboren op 1-1-2005, nu 14 jaartjes. Het is een zachtaardig meisje, die niet weet wat bijten is en met glinsterende kraaloogjes rondkijkt naar alle nieuwe situaties en ervaringen. Maar als ze ziet dat de andere vogels cool en onverschrokken blijven en alles heel leuk vinden, dan leert zij daar veel van en ie je haar ontspannen: "Okee, dit is allemaal normaal dus kennelijk. Nou, dan trek ik me er ook maar gewoon niks van aan!" Mooi om te zien, zo'n leerproces tussen papegaaien onderling.

Afbeelding

Richie durft de speelboom al te onderzoeken, is al heerlijk aan het knabbelen van pellets en andere lekkernijen (kijk maar naar dat vieze snaveltje op de foto's :lol: ) en vindt andere papegaaien, honden, katten, kippen prima. Ook mensen zijn leuk, vindt ze. Tijdens de workshop stapte ze netjes op bij iedereen en ook in de opvang kost haar dat helemaal geen moeite. We horen haar eigenlijk nauwelijks, dus het is een rustig dametje. :senegal

Afbeelding

Lieve meid (!), welkom in je Vrolijke leventje, geniet er maar heerlijk van, Richie'tje!

Plaats reactie