Richie, bont boerinnetje

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 458
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Richie, bont boerinnetje

Bericht door Bestuur SVP »

Van Richie werd altijd gedacht dat het een jongetje was. Totdat ze gesext werd en een lief, gezond meisje bleek te zijn :o Dat gebeurt wel vaker, dat papegaaien ineens van geslacht veranderen als ze bij ons in de opvang komen :lol: Gelukkig kan Richie gewoon Richie blijven heten, dat houdt het overzichtelijk :D .

Richie is dus een bont boertje-popje, geboren op 1-1-2005, nu 14 jaartjes. Het is een zachtaardig meisje, die niet weet wat bijten is en met glinsterende kraaloogjes rondkijkt naar alle nieuwe situaties en ervaringen. Maar als ze ziet dat de andere vogels cool en onverschrokken blijven en alles heel leuk vinden, dan leert zij daar veel van en ie je haar ontspannen: "Okee, dit is allemaal normaal dus kennelijk. Nou, dan trek ik me er ook maar gewoon niks van aan!" Mooi om te zien, zo'n leerproces tussen papegaaien onderling.

Afbeelding

Richie durft de speelboom al te onderzoeken, is al heerlijk aan het knabbelen van pellets en andere lekkernijen (kijk maar naar dat vieze snaveltje op de foto's :lol: ) en vindt andere papegaaien, honden, katten, kippen prima. Ook mensen zijn leuk, vindt ze. Tijdens de workshop stapte ze netjes op bij iedereen en ook in de opvang kost haar dat helemaal geen moeite. We horen haar eigenlijk nauwelijks, dus het is een rustig dametje. :senegal

Afbeelding

Lieve meid (!), welkom in je Vrolijke leventje, geniet er maar heerlijk van, Richie'tje!

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 458
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Richie, bont boerinnetje

Bericht door Bestuur SVP »

Richie, ons kittige bonte boerinnetje, is uit logeren gegaan! Bij een uitgebreide wederzijdse kennismaking, tijdens een gezellig theekransje ;) , was er een duidelijke wederzijdse klik te horen. Richie mocht mee, met haar ingepakte logeerkoffertje, voor een heerlijke logeerpartij. Richie is een echt bont boertje: lief, grappig, rustig, maar ook vinnig en af en toe bereid om een hapje mens te nemen! Lekker afwisselend dus :lol: . Maar gelukkig is ze meestal lief en grappig, hoor. Richie'tje is hét voorbeeld van een klein vogeltje, waarin mensen zich heel erg kunnen vergissen. Legio zijn de mensen die denken dat "een klein vogeltje makkelijk is, een echte vogel voor een beginnend papegaaienbaasje". Niets is minder waar: die kleine vogeltjes kunnen gróte karakters en eigendunk hebben! Zo ook Richie, zo af en toe. Maar als ze weet dat ze geen indruk maakt, is het vinnige gedrag ook wel weer snel over en is het weer heerlijk genieten met haar. Dat ervaart het logeergezin nu ook, want Richie doet natuurlijk wel haar best, dat kleine dappere meisje. We hebben er alle vertrouwen in dat Richie wel eens een heeeeeeeele lange logeerpartij zou kunnen gaan hebben! En dat gunnen we dat lieve, mooie, vinnige groene meisje zó van harte!
:senegal

Dat er hier een klik is, dat kun je wel zien!
Afbeelding

Afbeelding

Doe je best, lief mooi snoeperdje!

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 458
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Richie, bont boerinnetje

Bericht door Bestuur SVP »

We zijn blij dat Richie op haar logeeradres mag blijven: ze is geadopteerd! Elders op het forum was dat ook al te lezen, want het adoptiegezin van Richie heeft ook al wat avonturen van Richie beschreven. Leuk om te lezen en fijn dat dat mooie meisje haar plekje gevonden heeft :D . Richie is een echt bont boertje: lief, grappig, vrolijk, beweeglijk, actief, maar ook soms - onverwachts - vinnig. Bij een bont boertje is het daarom des te belangrijker om de lichaamstaal goed te leren lezen, zodat je niet door een uitval verrast kan worden. Gelukkig lukt dat goed bij het adoptiegezin en wordt er heel veel van Richie gehouden en ook goed voor haar gezorgd. Dat lieve groene meisje heeft haar thuisje voor het leven gevonden, zó fijn! :senegal

Richie houdt ook van lekker snoepen, dat is duidelijk te zien :lol:
Afbeelding

Afbeelding

Heel veel geluk, lieve mooie Richie, maar dat zit wel goed! :D

Plaats reactie