Toffe Toby

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 459
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Toffe Toby

Bericht door Bestuur SVP »

Toby, een heerlijk meijerpapegaaitje, is bij ons in de opvang gekomen. Het geslacht van Toby is (nog?) niet bekend, maar we weten wel zijn leeftijd en achtergrond. Hij is altijd "hij" genoemd, dus daar gaan we nog even mee door ;) . Toby is volgende maand (14 mei) jarig en wordt dan 4 jaar, geboren op 14 mei 2015 dus. Dit mooie, lieve vriendje is aan ons afgestaan, omdat het helaas niet klikte met de andere aanwezige papegaai. Jammer! Gelukkig is daarvan hier niets te merken, hij kan prima op de speelboom met allerlei andere soorten vogels. Brave, toffe Toby!

Afbeelding

Toby is al jarenlang een Vrolijk leventje gewend en dat is ook goed aan hem te merken. Hij is cool en onverschrokken, eet heerlijke pellets en andere papegaaiensnackjes, geniet van de speelboom binnen en buiten, gaat prima om met de andere papegaaien, met honden, met katten, met kippen en ... met mensen. Wandelingen is hij gewend. hij vindt een workshop heel gezellig, kortom, een Vrolijk vogeltje!
:meyer

Afbeelding

Lief, mooi jongetje, we gaan ervoor zorgen dat je weer nét zo'n heerlijk plekje krijgt als je heel lang gehad hebt! Want dat verdien je, knap ventje!

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 459
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Toffe Toby

Bericht door Bestuur SVP »

Onze Toby was nog maar nét in de opvang en er viel al iemand halsoverkop voor hem. Zo leuk om te zien, als er een wederzijdse oorverdovende klik is tussen mens en dier :D . Met als resultaat dat Toby al heel snel is gaan logeren. Hij was er klaar voor, want had gelukkig al jaren een fijn, vrij en Vrolijk leven gehad. Dus Toby hoefde niet meer zo erg veel te leren, als volleerde Vrolijke vogel. Nu tijdens zijn logeerpartijtje leert hij weer heel wat en maakt allerlei nieuwe dingen mee. Dat is goed voor zo'n klein slimmerdje als Toby, die heeft het nodig om nieuwe ervaringen op te doen en van alles te leren. De eerste berichten van zijn logeerpartijtje zijn dan ook heel goed en positief. Laten we maar met zijn allen duimen dat het een héél langdurige logeerpartij zal worden, misschien zelfs wel levenslang!
:meyer

Het belangrijke tekenen van het logeercontract. Zie dat koppie van Toby, in aanbidding :)
Afbeelding

Blij met elkaar!
Afbeelding

Afbeelding

Zet je beste pootje maar voor, lieve mooie Toby, dan ben je onweerstaanbaar!

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 459
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Toffe Toby

Bericht door Bestuur SVP »

En jaaaaa, Toby is geadopteerd en heel erg gelukkig! Net als zijn adoptiegezin, die helemaal dól is op dit kleine dappere mannetje. Onze wens is uitgekomen: de logeerpartij wordt levenslang :D Toby maakt van alles mee, heeft een heerlijk afwisselend leventje met veel (mensen)vriendjes om hem heen. Want tja, in een studentenhuis zit je nooit om gezelschap verlegen natuurlijk ;) . En Toby geniet ervan met volle teugen. Hij is zelf nog jong, zijn nieuwe baasje ook, dus die zijn aan een geweldig Vrolijk lang leven begonnen met zijn tweeën
:meyer

Twee stralende koppies bij het tekenen van het adoptiecontract
Toby adoptie.jpg
Toby mooi.jpg
Het ga je goed, lieve mooie Toby! Maar daar hebben we alle vertrouwen in!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Plaats reactie