Erkende papegaaienopvang

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Erkende papegaaienopvang

Bericht door Bestuur SVP »

We zijn heel erg blij en trots, dat we jullie kunnen melden dat Stichting Vrolijke Papegaai een door de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit erkende papegaaienopvang is! Wij hebben de benodigde papieren daarvoor ontvangen en we zijn er héél erg blij mee! :D

Zoals jullie misschien weten, mag een stichting geen bedreigde dieren - zoals papegaaien - opvangen. Tenzij er aan heel strenge eisen wordt voldaan, op het gebied van dierenwelzijn in de allereerste plaats, maar ook op het gebied van registratie, transparantie en verantwoording afleggen.

We hebben moeten aantonen dat de papegaaien bij ons hun soorteigen gedrag kunnen vertonen en dat er op passende wijze voor ze wordt gezorgd. Daarvoor waren diploma's (zoals dierverzorging en gedragstherapeut voor papegaaien) en referenties van dierenartsen nodig.
Daarnaast moesten onze statuten worden aangepast volgens protocol, waardoor duidelijk wordt dat onze werkzaamheden erop zijn gericht "dieren op te vangen, te verzorgen en te revalideren, met het uiteindelijke doel de juiste structurele oplossing ( .... ) voor het dier te kiezen."
Tenslotte beschikken we over een gedegen en uitgebreide CITES-administratie waarin de hele "geschiedenis" van elke papegaai vanaf onze oprichtingsdatum 4 oktober 2010 opgenomen staat: herkomst, opvang-, logeer- en adoptiedata en -gezinnen, testdata, enz. enz..
Naast wat kleinere vereisten, voldoen we daarmee volledig aan de voorwaarden voor een opvangontheffing en zijn we, vanaf 31 juli 2018, een erkend opvangcentrum geworden! En daar worden wij héééééél VROLIJK van!

Het allerbelangrijkste van dit alles is natuurlijk, dat Stichting Vrolijke Papegaai hiermee zonder problemen en "gedoe" papegaaien kan blijven opvangen en herplaatsen! De kooi uit, een Vrolijk leven tegemoet, en dáár gaat het uiteindelijk allemaal om! Daarom zijn wij - vrijwilligers, opvanggezinnen, bestuur - allemaal met zoveel enthousiasme en zo'n grote inzet bezig, om dat te bereiken. Deze belangrijke erkenning voor ons werk is ook weer een stimulans om dit nog heel lang zo goed te blijven doen!

AnneMarie-Caique1
Berichten: 19
Lid geworden op: december 18, 2017, 7:18 am

Re: Erkende papegaaienopvang

Bericht door AnneMarie-Caique1 »

:zwartmasker
Gefeliciteerd met deze super status.
Jullie doen super werk.

Plaats reactie