Pientere Pino

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 416
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Pientere Pino

Bericht door Bestuur SVP » januari 14, 2018, 9:04 pm

Grijze roodstaartman Pino van ruim 22 jaar jong (geboren op 1 augustus 1995) is een héle pientere! :o Hij kletst je binnen de kortste keren na, vindt "koekje" en "koffie" "lekker", doet ook allerlei fluitjes na, vindt het heerlijk om op harde muziek te headbangen, is voor geen enkele vogel bang maar doet er ook niet lelijk tegen, kortom: hij is cóól! 8-)

Het is lachen met Pino, dat is zeker. Hij is dol op mensen en gezelligheid, stapt op, eet al heel lang lekkere pellets, smijt gráág zijn water- en etensbakje naar beneden, vindt een nootje ook niet om te versmaden. Pino is al eens via een andere stichting herplaatst geweest en is door omstandigheden op verschillende plekken geweest. Het wordt dus hoog tijd voor deze grappige, lieve, pientere jongen om zijn thuisje voor het leven te krijgen! Dat lijkt ons niet moeilijk, want Pino is leueuk! :grijze-roodstaart2

Lieve knul, lekker nieuwsgierig
Afbeelding

Wat een slim koppie, he? Dat is-ie ook echt!
Afbeelding

Welkom coole, brave Pino, we gaan een heerlijk huisje voor je zoeken ... én vinden!

AnneMarie-Caique1
Berichten: 19
Lid geworden op: december 18, 2017, 7:18 am

Re: Pientere Pino

Bericht door AnneMarie-Caique1 » januari 28, 2018, 7:20 pm

:zwartmasker
Even een berichtje over Pino, wat n lieverd, hij was een echte stalker afgelopen weekend op de workshop. Waar ik ook in de tent ging kwam Pino mijn gezellig achterna.
Was een super geslaagd dag. Alle medewerkers en vrijwilligers super bedankt.

Saskia
Berichten: 1596
Lid geworden op: juli 13, 2015, 5:23 pm

Re: Pientere Pino

Bericht door Saskia » januari 28, 2018, 8:03 pm

Wat een leukerd is die Pino toch hè.
Een hele gezellige man. Fijn te horen dat je het en leuke dag vond, dat vonden wij ook. ;)

AnneMarie-Caique1
Berichten: 19
Lid geworden op: december 18, 2017, 7:18 am

Re: Pientere Pino

Bericht door AnneMarie-Caique1 » januari 30, 2018, 9:54 am

:zwartmasker
Morge heb jullie n mailtje gestuurd ivb met Pino..
Hoop gauw wat te horen. ;)

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 416
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Pientere Pino

Bericht door Bestuur SVP » april 5, 2018, 1:54 pm

Gezellige, slimme, kletsgrage rommelkont Pino is uit logeren! Het is niet moeilijk om voor deze leukerd te vallen en dat gebeurde dan ook onlangs. Met veel enthousiasme werd gevraagd of Pino'tje uit logeren mocht komen en ja , dat mocht. Want de klik was overduidelijk en dat is wat we zo graag willen voor onze te herplaatsen papegaaien! :D

Pino ging op stap met zijn logeerkoffertje en werd met open armen ontvangen. En niet alleen met open armen, maar ook met een prachtige kooi met allerlei speelgoed, met een superleuke javaboom ook met speeltjes, touwen, bakjes, met een standaardje waarmee hij er gezellig op de bank bij kan zitten, kortom: met alles wat een Vrolijke papegaaienhartje zich kan wensen! Heerlijk en zo gegund aan lieve Pien!

Lekkere kletskous, maak er wat moois van, maar dat is jou wel toevertrouwd!

Pino checkt even of de handtekening wel goed onder het logeercontract staat
Afbeelding

Mooi, lekker ventje met je slimme koppie!
Afbeelding

Dág Pino, zet je beste pootje voor!

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 416
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Pientere Pino

Bericht door Bestuur SVP » juni 5, 2018, 2:15 pm

En ja hoor, wat we hoopten is gebeurd: pientere Pino is geadopteerd! :D Daar worden we toch altijd zó blij van, want dáár doen we het voor!

En wat heeft lieve Pino het goed voor elkaar allemaal bij zijn herplaatsgezin! Hij heeft niet alleen een slaapkooi met allerlei speel- en sloopspul, maar ook nog 3 (ja, drie!) speelplekken compleet met kokosnoten waar hij o zo graag mee speelt, een standaard voor bij de bank en om tv te kijken :D , hij krijgt allerlei heerlijke hapjes (en het is zo'n snoepkontje), hij mag lekker overal mee naar toe en er wordt héél veel van hem gehouden! Wat geniet die mooie, slimme man daarvan en wat maakt hij het gezellig. Want kletsen, dat doet hij nog steeds als de beste en steeds beter. Zelfs dat hij een vreselijke knoeipot is, wordt hem vergeven. Er wordt gewoon een keertje extra gestofzuigd/geveegd/gedweild ... :roll: Pino is meer dan welkom en dat wilden we zó graag voor hem! Geweldig!

Slim als Pino is, vond hij natuurlijk dat hij zélf die adoptiepapieren wel kon tekenen! :lol: Afbeelding

Afbeelding

Lieve, mooie, pientere, gezellige Pino, we wensen jou een heel lang, gelukkig, gezond en Vrolijk leventje toe! Want dat verdien je!

AnneMarie-Caique1
Berichten: 19
Lid geworden op: december 18, 2017, 7:18 am

Re: Pientere Pino

Bericht door AnneMarie-Caique1 » juni 6, 2018, 7:39 pm

:zwartmasker Geweldig te lezen dat Pino geplaatst is, ik wens Pino en zijn nieuwe vrienden en baasje alle goeds toe. :D

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 416
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Pientere Pino

Bericht door Bestuur SVP » oktober 16, 2018, 2:30 pm

Jammer genoeg is onze grijze vriend Pino weer terug. Door onvoorziene omstandigheden die helemaal buiten Pino om liggen, moest deze slimme jongen weer terug afgestaan worden aan ons. Soms zit het leven van een papegaai vol verrassingen ....

Maar Pino is gelukkig nog steeds dezelfde lieve, gezellige, slimme kletskous en alweer helemaal gewend aan zijn opvangplekje. Ook daar wordt immers met liefde en aandacht voor hem gezorgd, dus hij kan nog steeds van een Vrolijk leventje genieten.

Pino gaat natuurlijk nu weer zijn uiterste best doen om te laten zien wát een kanjer hij is! Want in de opvang, okee. Maar het liefst van al wil hij natuurlijk een heerlijk, liefdevol thuisje-voor-het-leven en wel zo snel mogelijk ;) . Dat moet lukken, toch?

Slimme, leuke, lieve, gezellige kletskous Pino
Afbeelding

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 416
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Pientere Pino

Bericht door Bestuur SVP » februari 2, 2019, 1:57 pm

Hier en daar was het al te lezen ;) . Dat het Pino is gelukt om weer een heel fijn huisje te krijgen, hij is geadopteerd. Wat die adoptie heel bijzonder maakt, is dat hij weer terug is op een heel bekende plek, bij het adoptiegezin waar hij al niet minder dan 19 jaar gewoond heeft! Gelukkig en helemaal onverwacht waren de omstandigheden daar zo ten goede gekeerd, dat Pino weer op een fijne en verantwoorde manier terug kon. Dat was fijn voor Pino, voor het adoptiegezin en voor ons. Want als het thuis veilig, fijn en goed is, met alle liefde, zorg en aandacht die nodig zijn, dan is het natuurlijk voor de papegaai het beste als hij lekker thuis kan blijven. Of terugkomen, na een periode elders te zijn geweest, zoals bij Pino. Een win-win situatie :P .


Pino'tje zet zijn stempel op het adoptiecontract :D
Pino adoptie.jpg

Het zetten van de handtekening wordt op 't gemakje bekeken
Pino adoptie 2.jpg
Pino.jpg

Lieve Pino, we wensen je weer heel veel plezier en geluk in je nieuwe, oude huisje, samen met je mens en je andere viervoetige huisgenoten!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Plaats reactie