Toby weigerd gewoon om pellets te gaan eten ?????

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Lukky
Berichten: 15
Lid geworden op: augustus 16, 2017, 8:14 am

Toby weigerd gewoon om pellets te gaan eten ?????

Bericht door Lukky »

Onze Toby :grijze-roodstaart (een vrouwtje) is nu bijna 3 jaar oud . Heeft altijd het normale voer waaruit ze natuurlijk alleen de zonnebloempitten haald , gehad .
Nu was ik ongeveer4 weke geleden bij Hedwig van der Horst (dierenarts ) omdat ik vond dat ze niet goed door de rui heen kwam ,
Eigenlijk was ik ook bang dat ze zou gaan plukken .
Hedwig bevesigde dat het door de moeilijke rui kwam , Toby werd gewassen , een spuit vitaminen , een soort pijnstiller in druppel vorm en een zak pellets met een heel voer/wenschema erbij .
Dit is een beproefd schema en zou moeten lukken .
Ik ben nu op dag 19 , maar Toby pakt geen enkele pellet hoor , ze graaft als ze 3 dagen geen ander voer krijgt dan pellets , de hele bodem om , en piktdaar de verborgen geknoeide zaadjes nog uit , heel zielig om te zien , ze snapt er ook niets van dat zie ik.
Ik geef haar nu 3 x per dag haar medicatie , en twee theelepels vanilia vla , met 3 gram gemalen pellets en palmolie. Dat gaat redelijk goed , ik hoop haar zo te wennen aan de smaak van pellets , maar ik heb er een hard hoofd in , geloof niet dat ze ooit over zal gaan op de pellets .
We hebben dit al eens eerder geprobeerd , na de begin cursus , maar ook toen lukkte het niet .
Haar gewicht houden we natuurlijk goed in de gaten , dat schommeld natuurlijk maar blijft veilig .

Is dit herkenbaar voor iemand ??

Wendy1982
Vrijwilliger SVP
Berichten: 80
Lid geworden op: maart 10, 2018, 9:01 pm

Re: Toby weigerd gewoon om pellets te gaan eten ?????

Bericht door Wendy1982 »

Een papegaai overzetten van zaden naar pellets kan soms heel lastig zijn. Bied de vogel overdag alleen pellets aan en het normale voer aan fruit en groenten. Mocht er niks van de pellets worden gegeten geef de gaai dan in de slaapkooi een klein schepje zaad zodat de ze met een volle krop gaat slapen. Ik dit geval is het vaak de aanhouder wint. De gaai aan gemalen pellets laten wennen kan ook helpen. Misschien de pellets wat kleiner aanbieden is ook mogelijk maar een grijsje zou ze zo ook gewoon moeten kunnen eten. Wat voor pellets krijgt ze nu?
:grijze-roodstaart Dipsy, :amazone-papegaai-geel Cobus, :witbuik-caique Weezy :kaketoe Droopy

Lukky
Berichten: 15
Lid geworden op: augustus 16, 2017, 8:14 am

Re: Toby weigerd gewoon om pellets te gaan eten ?????

Bericht door Lukky »

Ze ktijgt nu Nutribird P15 pellets , Ik volg een heel schema , al ruim 23 dagen . Beginnen met normaal zaad , daarna 1 dag op pellets , daarna weer normaal , daarna 2 dagen 2 dagen pellets enz nu zit ik op 4 dagen pellets en ze neemt er nog niet eens 1 in haar snavel . Fijn malen met een handkoffiemolen , dan mengen met een klein beetje vanilievla gaat perfect . Ga nu de pellets grover malen om zo toch steeds iets grovere pellets met vla te kunnen geven . Maar ik ken mijn meisje , die gaat niet aan de pellets , ze heeft ook nog nooit een noot of mais of iets anders gekraakt ?

we wachten af , de aanhouder wint zegt men . Ik weet al wie er wint , en dat ben ik niet .

Jacolien
Vrijwilliger SVP
Berichten: 86
Lid geworden op: november 14, 2016, 10:39 am

Re: Toby weigerd gewoon om pellets te gaan eten ?????

Bericht door Jacolien »

De manier die Wendy bedoeld is cold turkey maar dan is het het beste om overdag alleen pellets te geven en zelfs geen groente of fruit of nootje en dan pas voor het slapen gaan krop vol laten eten van oude voeding. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar dit onderdeel van onze website: https://vrolijkepapegaai.nl/informatie/ ... r-pellets/
:grijze-roodstaart Paco :ara-blauwgeel Maxi

Plaats reactie