Sanne's maatjes: Cobus en Joep

Stichting Vrolijke Papegaai
Plaats reactie
Heidi
Bestuur SVP
Berichten: 85
Lid geworden op: oktober 2, 2018, 12:49 pm

Sanne's maatjes: Cobus en Joep

Bericht door Heidi »

Vandaag het woord aan vrijwilligster Sanne. Misschien wel de jongste vrijwilliger die we in de afgelopen 10 jaar hebben gehad, maar zeker niet de minste! Ze kan met alle vogels overweg, is trouw aanwezig op de workshops en daarnaast ook nog eens samen met haar moeder een opvanggezin. Daarnaast adopteerde zij, helemaal zelf, ook nog eens 2 papegaaien…

“Mijn moeder had Dipsy, een grijze roodstaart, al een tijdje in huis. Ik zocht naar betrouwbare informatie over onze gevleugelde vriend en kwam zo met mijn moeder en oma bij de workshop van de stichting terecht. Naast dat we een super leuke en leerzame dag hadden, werd ik ook tot over mijn oren verliefd op Cobus de Venezuela-amazone. Ik was pas 14 en mocht hem dus nog niet alleen adopteren. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om hem op haar naam te zetten, zo kwam hij toch bij ons thuis te wonen.”

Gelukkig was de liefde tussen Sanne en Cobus wederzijds en is er zichtbaar een hele hechte band ontstaan tussen die twee. Al snel werden Sanne en haar moeder vrijwilliger bij SVP en maakten ze kennis met veel vogels. Daarnaast werd thuis ook het vogelgezin langzaamaan uitgebreid. Desondanks kon er lange tijd geen mens of vogel tussen de vriendschap van Sanne en Cobus komen. Een tijdje geleden kwam daar opeens verandering in:

“Joep (ara nobilis) kwam bij ons thuis in de opvang en het duurde niet lang voor zowel ik als Cobus dikke maatjes met hem werden. Joep zelf was ook helemaal happy bij ons tweetjes en het duurde dan ook niet lang voor ik een logeer-/adoptieverzoek voor Joep heb ingediend. Omdat ik nu ouder ben en zelf geld verdien en heb bewezen dat ik goed voor mijn vogels zorg, heb ik gevraagd of beide vogels op mijn naam mochten komen te staan.”
IMG-20201002-WA0006.jpg

Op zo’n weldoordacht en verstandig verzoek konden we als SVP natuurlijk geen nee zeggen! Met goedkeuring van haar moeder en een paar kleine aanvullingen in het adoptiecontract, is het nu allemaal goed geregeld voor de drie maatjes.

“Ik ben nu de trotse eigenaar van de 2 leukste papegaaien in de wereld. Mijn slaapkamer is in een papegaaienparadijs veranderd. Nu ik zelf verantwoordelijk voor hen ben, staan de slaapkooien en een mooie klimboom nu daar. Met zijn drietjes zijn we super gelukkig en als vrijwilliger hoop ik nog vele jaren actief te kunnen zijn voor Stichting Vrolijke Papegaai.”

IMG-20200814-WA0034.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
:agapornis-roseicollis-aqua-bleekmasker :agapornis-roseicollis-aqua-bleekmasker Johnny & Anita :grijze-roodstaart2 Troedel :kaketoe-rose Rocky
Plaats reactie