Het verhaal van Yara en Nellie

Stichting Vrolijke Papegaai
Plaats reactie
Heidi
Bestuur SVP
Berichten: 85
Lid geworden op: oktober 2, 2018, 12:49 pm

Het verhaal van Yara en Nellie

Bericht door Heidi »

Wie wel eens een evenement van de stichting bijwoont, kan zich beide vogels waarschijnlijk wel herinneren. Beide om hele verschillende redenen…
Yara de knotsgekke, stuiterende kleine witkuifkaketoe met haar kenmerkende schapen-lachje, welke het liefst de hele dag in het middelpunt van de belangstelling staat. Grijsje Nellie zit juist vaak rustig en tevreden op haar eigen wandelwagentje, of warm weggekropen in het vest van het vrouwtje. Ze valt vooral op omdat ze wat minder mobiel is en door hoe goed ze daar mee weet om te gaan. Zielig? Dat is deze dame zeker niet!

Wat ze wel in overeenkomst hebben, is dat ze beide heerlijk herrie kunnen schoppen én dat ze bijna tegelijkertijd door hetzelfde gezin zijn geadopteerd. Hoe dat zo gelopen is, vertellen ze graag zelf:

“Wij hadden Yoda, de edelman, een tijdje in ons gezin en omdat Yoda enkel stil zat op zijn kooi dachten we dat hij het wellicht leuk zou vinden om een gevederd vriendje erbij te hebben. Lars was van de foto af al direct verliefd op ducorpskaketoetertje Yara en na de aardbeienwandeling en onze kennismaking met Yara wilden wij het graag proberen met deze stuiterbal. Twee papegaaien, dat is leuk, maar we wilden er zeker niet meer...
Wel vonden wij de mensen bij SVP en hun werk zo leuk en belangrijk, dat we graag vrijwilliger wilden worden, dus gelijk bij de eerstvolgende workshop mochten we meehelpen.

Daar kwam bij het opruimen Dorith met Nellie aangelopen. Nellie...het grijsje dat bij SVP in de opvang kwam en enkel op haar buikje kon liggen. Ze had nooit enige beweging gehad maar oh, wat een prachtige energie had ze! Dorith vroeg of ik haar even wilde vasthouden terwijl zij even iets moest doen. En daar was het, vuurwerk!!! Wat een heerlijk, prachtig, puur vogeltje. Helemaal vol vertrouwen en wat een liefdevol vogeltje. Ik moest en zou haar adopteren, maar ja, we wilden toch slechts twee papegaaien? Lars had zijn zinnen al op Yara gezet. De regeltjes van de Stichting zijn ook heel duidelijk, geen twee vogels tegelijk uit logeren bij hetzelfde gezin (uitzonderingen daargelaten).
Yara kwam bij ons logeren maar Nellie bleef maar in ons hoofd. Uiteindelijk na een paar weekjes mochten we Nellie laten logeren.

Inmiddels zijn we bijna 3 jaar verder, heeft tante Nel een eigen boom waar zij in rond klautert, maakt Yara veel herrie, maar is ongelooflijk schattig en wij weten het zeker, die twee (en Yoda natuurlijk) gaan nooit meer weg....”.
YaraYodaNellie-min.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
:agapornis-roseicollis-aqua-bleekmasker :agapornis-roseicollis-aqua-bleekmasker Johnny & Anita :grijze-roodstaart2 Troedel :kaketoe-rose Rocky
Plaats reactie