Grijs boefje Jacco

Stichting Vrolijke Papegaai
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Grijs boefje Jacco

Bericht door Bestuur SVP »

Jacco, ons nieuwe opvangertje, is een grijze roodstaartman die nog nooit tam is geweest, maar daar nu zijn allerbeste pootje voor aan het voorzetten is. Want ow, wat leert hij snel en graag! Die mooie jongen is geboren op 5 augustus 2001, is dus nu net 18 geworden. Maar of hij echt al volwassen is, dat weten we niet zo zeker. Want het is een boefje die lekker grenzen aan het opzoeken is, dus meer een puber eigenlijk :lol: Dat doet hij overigens wel met veel humor: als hij op moet stappen, komt hij heel "gevaarlijk" dreigend aangestapt om vervolgens ... heel braaf op de stok te stappen. Ondertussen kijkt hij dan ook nog even of je bang bent dat hij je zal bijten, door even zachtjes aan je hand te voelen :D Je ziet hem elke keer weer verbaasd kijken: "Húh, is zij niet bang voor mij?" Maar het begint te wennen en hij is heel braaf met opstappen.

Met alle andere dingen trouwens ook. Hij geniet van de heerlijke gezonde pellets en maakt er een ongelooflijke bende van, voordat hij zijn bakje schoon leeg eet. Een druifje of een stukje appel gaan er wel in, aan de andere gaaiensnackjes moet hij nog een beetje wennen. Soortgenoten, maar ook honden, katten en kippen vindt hij prima en heel gezellig. Ook van het rommelen op de grote buitenspeelboom geniet hij erg. Kortom, Jacco is een boefje, maar wel een leerbaar, lief, stoer, onverschrokken boefje. En dan ook nog eens een mooitje! We gaan een geweldig plekje voor hem zoeken, waar al zijn grote kwaliteiten heel erg gewaardeerd gaan worden. Dat moet voor zo'n kanjertje niet te moeilijk zijn!
:grijze-roodstaart
Jacco mooi.jpg
*
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Theiwaz
Berichten: 1
Lid geworden op: april 9, 2020, 5:11 am

Re: Grijs boefje Jacco

Bericht door Theiwaz »

Even een berichtje over Jacco die sinds woensdag bij ons logeert. Hij begint zich al aardig thuis te voelen. Het is inderdaad een boefje die graag de stoere kerel uithangt. Maar, ruwe bolster, blanke pit :D. Wel grappig dat je ook een hoop leert over het vorige baasjes. Blijkbaar waren daar koffie en koekjes aan de orde van de dag ;) Super gezellig om hem in huis te hebben. Groetjes van ons en bedankt voor het vertrouwen.


Theiwaz
Berichten: 1
Lid geworden op: april 9, 2020, 5:11 am

Re: Grijs boefje Jacco

Bericht door Theiwaz »

Nou, bijna een week verder en Jacco integreert al goed in ons gezinnetje. Hij laat zich goed horen en probeert ons ook duidelijk te maken wat hij wil. Soms zijn we wat traag van begrip en laat hij zien wat hij bedoelde door op een gegeven moment dan maar zelf, zo goed en zo kwaad als dat gaat, naar de grond te vliegen. Zo leren wij en hij elke dag bij.

Sperziebonen en druiven zijn zeker favoriet en hij is niet te beroerd om zelf op onderzoek te gaan. Onze voorraadkast werd handig zelf opengemaakt en het krakende zakje van de paaseitjes was snel en vakkundig de kast uit getrokken. Daar hebben we natuurlijk snel een stokje voor gestoken :D

Groetjes,
Familie van der Wal

Plaats reactie