Pagina 1 van 1

Parmantige Pipi

Geplaatst: augustus 28, 2019, 4:08 pm
door Bestuur SVP
Ons nieuwe opvangertje ara nobilis Pipi, ook weer zo'n groooote ara in een klein velletje, ontwikkelt zich op en hele leuke manier in de opvang. Eerst was het altijd haar broer Joep die er tussen stond en de aandacht vroeg, maar ze leert nu steeds meer zichzelf te zijn. Want Pipi en Joep zijn momenteel in aparte opvanggezinnen, juist omdat we het idee hebben dat de een flink werd ondergesneeuwd door de ander. Dus of ze apart of samen herplaatst gaan worden, moet nog besloten worden,waarbij het belangrijkste is dat het de beste keuze voor allebei de vogeltjes is.

Een slim, mooi kopje heeft Pipi, toch?
Afbeelding

Maar het op eigen pootjes staan, doet Pipi goed in ieder geval. Als je naar haar toe loopt, maakt ze al wat geluidjes en als je je hand in de kooi doet loopt ze er gelijk op, heel makkelijk. Ze zegt woordjes zoals "kusje", "hallo" en nog wat andere dingetjes met een hoog stemmetje. Van haar vorige eigenaar begrepen we dat Pipi een echt kletskousje is, al dan niet verstaanbaar. Want voor de meeste woordjes die ze nu zegt, moet het woordenboek nog geschreven worden :lol: .

"Jummie, even lekker snoepen!"
Afbeelding

Pipi is een echte papegaai, want ze houdt van papiertjes slopen, dus ze krijgt nu verschillende slierten met papier en dat vindt ze geweldig. Ze kan zichzelf prima vermaken met wat te slopen en wat lekkers. Badderen doet ze graag en de pellets die vindt ze heeeeerlijk! Notenmix is lekker, een banaantje, een druifje of wat lekkere papegaaiencake gaat er goed in😁 en we zijn nu nog aan het ontdekken wat ze nog meer lekker vindt. Tot nu toe niks kattigs gezien naar de andere papegaaien, honden, katten en mensen. Ze heeft een zachtaardig karakter. Maar ze is nog maar 3 jaartjes jong, dus de puberteit staat om de hoek. En bij zo'n stoer nobilisje is dat even de vraag hoe dat uit gaat pakken. Maar aan de andere kant zijn liefde, aandacht én een consequente aanpak over het algemeen voldoende om het allemaal zo gezellig te houden als het nu is. Die parmantige Pipi, die komt er wel!
:dwergara

Afbeelding

Welkom, lief mooi Pipi'tje, geniet maar van je nieuwe Vrolijke leventje! Het moet niet moeilijk zijn om voor jou een prachtig thuisje te vinden!/b]