Joep, een grote ara in een klein velletje

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Joep, een grote ara in een klein velletje

Bericht door Bestuur SVP »

De kleinste dwergara is de ara nobilis, een parmantig stoer vogeltje dat misschien niet groot is, maar zich wel eens voelt en gedraagt als een hyacint ara :lol: Joep, ons nieuwe opvangertje, is daar een goed voorbeeld van. Dit 4 jaar jonge mooierdje is een echte entertainer die graag de hele dag in het middelpunt van de belangstelling staat. Als je voor hem zingt of een andere papegaai een deuntje voor hem fluit, doet hij trots zijn dansje. Als hij er echt zin in heeft speelt hij zelf de bas, door met zijn snaveltje ergens tegenaan te tikken. Met zijn knappe koppie is hij moeilijk te weerstaan en dat weet hij. Hij gooit regelmatig zijn snaveltje in de lucht, zijn vleugeltjes wijd. Met een trotse blik in zijn oogjes. Het lijkt dan alsof hij zeggen wil "kijk eens hoe mooi ik ben!".

En mooi, dat is Joep zéker! Toch?
Afbeelding

Het is een vrolijk beestje en hij weet wat hij wil. Helaas voor hem is dat niet altijd wat hij krijgt. Dan begint hij zachtjes te pruttelen, wat al snel kan overgaan in een flink geschreeuw. Want ook daarin is een ara nobilis groot(s)! ;) Als hij naar de schouder wil lopen en daarin wordt tegengehouden, is hij soms ook een beetje bozig enne ... hij heeft een ochtendhumeur :D . Hij wordt dan ook met een opstapstok uit zijn slaapkooi gehaald. Maar hee, wie staat er nou wel te trappelen om uit bed te komen 's ochtends? Maar afgezien daarvan is het een clowntje, een aktief mannetje die wel houdt van een grapje! En hij is dol op kusjes ...

Even lekker chillen op een kokosnoot
Afbeelding

Praten doet Joep nog niet. Wel begint hij steeds meer verschillende en acceptabele geluidjes te maken. Van zijn oude eigenaar hebben we ook gehoord dat hij wel wat woordjes kan, maar niet een grote kletskous is. Behalve dan gezellig papegaaiengebrabbel, dat hoor je hem wel vaak doen. Met de andere vogels in het opvanggezin gaat het heel goed, zowel de kleintjes als de grote. Joep doet veel van hun sloop en speel gedrag na. Hij vindt het heerlijk om buiten in het zonnetje te zitten, zeker met een uitgebreid kletspartijtje er bij. Wel zijn er dan erg veel geluiden en nieuwe dingen waar hij je voor wil waarschuwen.

Kijk dat attente kopje,klaar om commentaar te geven ;)
Afbeelding

Lief, mooi, pittig, grappig Joepje, welkom in je nieuwe Vrolijke leventje. We gaan een superplekje voor je zoeken, waar mensen er begrip voor hebben dat je eigenlijk een grooooote ara bent en daarmee goed om kunnen gaan!
:dwergara

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Joep, een grote ara in een klein velletje

Bericht door Bestuur SVP »

Onze Joep is uit logeren, alweer een poosje :D . Het was even wennen voor hem bij zijn logeergezin, maar inmiddels is hij goed gewend en weet hij weer waar hij aan toe is. Want je moet met Joep heel consequent zijn en dan heb je er een heel grappig en aktief vriendje aan. Dat zijn dan ook de berichten die we krijgen. Joep probeert soms flink uit, want het is een pittig ventje. Maar gelukkig gaat het logeergezin daar goed mee om en vinden ze hem lief en grappig ook, dus dan kan je natuurlijk ook wat van zo'n boefje hebben ;) . Want vrolijk, lief, grappig, aanhankelijk is Joep ook en hij geniet van zijn heerlijke leventje. Dus ook voor dit blitskikkertje hopen we natuurlijk op een heeeeeeel lange logeerpartij! Zet je beste pootje voor, lief Joepje!
:dwergara2

Het tekenen van het logeercontract, samen met het logeergezin en het logeervogelvriendinnetje
WhatsApp Image 2019-11-16 at 13.44.31.jpeg

Mooi, nieuwsgierig boefje Joep
Joep nobilis parmantig achterom2.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Plaats reactie